• DOLAR 32.452
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2437.68
  • ...
Muş Alparslan Üniversitesinde mezuniyet töreni düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ – Muş Alparslan Üniversitesi 6. mezuniyet törenini gerçekleştirildi. Mezuniyet töreni havanın yağışlı olması nedeniyle kapalı alanda yapıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Özcan, 2008 yılında kurulan Muş Alparslan Üniversitesi ile şuan ki Alparslan Üniversitesi’nin arasındaki farkları anlattı.  Daha sonra Üniversitenin dönem birincisi Rukiye Işık bir konuşma yaptı.

Üniversite öğrenci velileri adına Köksal Bulut’un konuşmasının ardından Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç katılımcılara hitap etti. Konuşmasında tüm çocukların ailelerin kendilerinde olan emanetleri olduğunu vurgulayan İnanç;  “Ailelerimize dedik ki, gözünüz arkada kalmasın. Çocuklarınız bizim çocuklarımızdır, kardeşimizdir. Onlara burada gözümüzün nuru gibi bakacağız. Sevgili aileler size verdiğimiz bu sözü mümkün olduğunca yerine getirmeye çalıştık ve yerine getirdiğimize de inanıyoruz. Öğrencilerimize de bir söz verdik. Siz mensubu ve mevzunu olmaktan gurur duyacağınız bir üniversite diploması alacaksınız dedik.” şeklinde konuştu.

Farklı branşlarda üniversite birinciliği ikinciliği ve üçüncülüğü derecelerini elde eden öğrencilere çeşitli ödüller verilmesinin ardından program dışarıda devam etti. Mezuniyet töreninde öğrenciler teker teker davet edilerek kendilerine diplomaları verildi.  (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir