• DOLAR 32.585
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2460.319
  • ...
Şanlıurfa'da 600 bin öğrenci karne alıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- 2013- 2014- Eğitim Öğretim yılı sonunda Şanlıurfa’ da 600 bin öğrenci bugün karnelerini alacak. Gap İlköğretim Okulu öğrencileri de karnelerini Şanlıurfa Vali yardımcısı Cengizhan Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci’den aldı. Karnelerini alan öğrenciler heyecanlıydı.

Öğrencilerin mutlu olduğu günlerden birini yaşadıklarını dile getiren Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, karnelerini alan öğrencilere iyi tatiller dileyerek öğrencilerin tatili fırsat bulup kendilerini geliştirmeleri gerektiğini belirtti.

Öğrencilerin yaz tatilinde özellikle müftülüğün düzenlediği Kur’an okuma kurslarına katılmalarını tavsiye eden İlci, “Çocuklarımız yaz boyunca okuldan eğitimden ve kitap okumadan mahrum kalsınlar istemiyoruz. Eğitim faaliyetlerinin devam etmesini istiyoruz” dedi.

Şanlıurfa’da 600 bin öğrencinin karne alacağını ifade eden İlci, “ Bu rakam bizi mutlu eden ciddi bir rakamdır. İlimizde ana okul, ilkokul ve lise olmak üzere toplamda 600 bin öğrenci karnelerini alacak,” ifadelerini kullandı.

Öğrenci velilerine de emekleri için teşekkür eden ilci, “Çocuklarımız bizim geleceğimiz, en değerli varlığımızdır. Çocuklarımızın daha iyi eğitim almaları için çaba gösteren velilerimize teşekkür ediyorum. Bunun için biraz daha çaba göstermemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Öğrencilere karnelerini veren Yılmaz ve İlci daha sonra öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ederek toplu fotoğraf çektirdiler. (Sedat Kuşulay / Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir