• DOLAR 32.462
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2440.71
  • ...
Siyer-i Nebi Sınavı`nda dereceye girenler ödüllendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Anadolu Gençlik Derneği Batman Şubesi, Siyer-i Nebi Sınav’ında dereceye girenlere ödül verdi.  Ayrıca temel dini bilgiler dalında eğitimlerini tamamlayan 4-6 yaş grubundaki Yıldız Çocuk Kulübü öğrencilerine de sertifika belgesi verdi.

Yeni Kültür Merkezi konferans salonunda dün saat 19.00’da yapılan ödül ve sertifika programına Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Hüda-Par Batman İl Başkanı M. Emin Doğru, Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, Hasankeyf İlçe Müftüsü Cemalettin Gengiç ve siyer sınavında dereceye girenler ve davetliler katıldı.

Program 4-6 yaş grubu minik çocukların Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra açılış konuşmasını Anadolu Gençlik Derneği Batman Şube Başkanı Lokman Özkan yaptı. Özkan, yaptıkları çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Program 4-6 yaş grubundan oluşan minik çocuklar tarafından Kâbe etrafında namaz kılmak, hadislerin okunması ve “Bismillah” adlı tiyatro gösterisi ile devam etti. Ardından Ortaokul öğrencilerinin hazırladığı bir skeç düzenlendi.

Program Siyer-i Nebi Sınav’ında ilk 3`e girenlere ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Sınav sonuçlarından birinci çıkan Hamza Güneş’e TPAO Bölge Müdür Yardımcısı Duran Demir tarafından, 2`nci olan Murat Orhan’a Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik tarafından ve 3`üncü olan Resul Cihangir’e ise Batman İl Müftüsü ’ne vekâletten Hasankeyf İlçe Müftüsü Cemalettin Gengiç ödüllerini takdim etti.

Minik çocukların yaptıkları gösterinin ardından sertifika verilmesiyle program sona erdi.

Program bitiminden sonra ilk 200’e girenlere de kitap hediye edildi.

Program hakkında bilgi veren Anadolu Gençlik Derneği Batman Şube Başkanı Lokman Özkan, “4-6 yaş grubu çocuklarımıza temel dini eğitim ve Kuran-ı Kerim dersleri vererek çocuklarımızın temelden dini bilgilerini almaları ve topluma faydalı birer birey haline gelmeleri için çaba içerisindeyiz. Çünkü biz inanıyoruz ki, ağaç yaş iken eğilir. Siz çocuklarınıza daha 4 yaşından itibaren, 3 yaşından itibaren temel dini anlamda bilgi verdiğiniz vakit bu çocuklarımız hem kendisine, hem ailesine, hem de içinde yaşadıkları toplumda faydalı birer birey haline gelir. Biz de yıl boyunca bu çocuklarımızı bu şekilde eğittik ve en sonunda bugün bu eğitimi taçlandırmak adına bugün bu programı icra etmiş olduk. Yaklaşık 50 tane 4-6 yaş grubu çocuğumuz var ve bu 4-6 yaş grubu çocuklarımız yıl içindeki eğitimlerinin sonucunda bugün sertifika almaya hak kazandılar. Aynı zamanda Siyer-i Nebi sınav ödülünde ise ilk 3`e giren kardeşlerimize ve aynı zamanda 200’e giren kardeşlerimize de kitap ödülü verdik.” dedi.   (Veysi Rüzgar - İLKHA)  

Bu haberler de ilginizi çekebilir