• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...
 Şoförler Serbest Bırakılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA- Edinilen bilgiye göre, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları tarafından iki gündür tutulan şoförler ile dün konsolosluk binasından şehrin başka bölgesine nakledilen Türkiye`nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, konsolosluk çalışanları ve ailelerini kurtarma girişimleri sürüyor.

Irak`ın ikinci büyük vilayeti Musul`un kontrolünü iki gün önce sağlayan ve Geyara bölgesindeki termik santrali de ele geçiren IŞİD mensuplarınca buradan ayrılmalarına izin verilmeyen şoförlerin, gün içerisinde serbest bırakılacağı öğrenildi. Santralde tutulan şoförlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı, IŞİD mensuplarının dün sabah saatlerinde Musul`daki Türkiye başkonsolosluğuna baskın düzenlediklerini, başkonsolos dahil 49 konsolosluk personelini ve personelin bazı aile fertlerini şehrin başka bölgesine naklettiklerini açıklamıştı.

Bakanlık açıklamasında, Musul’un Geyara ilçesindeki elektrik santralinde de 31 Türkiye vatandaşının aynı grup tarafından rehin alındığı bildirilmişti. AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir