• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Batman'da Olimpik Yüzme Havuzu açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Yaklaşık 1 aylık tadilat ve bakımdan sonra açılışa hazır hale getirilen Olimpik Yüzme Havuzunun bu yıl daha iyi şartlarda hizmet vereceği belirtildi.

14 Haziran Cumartesi günü saat 14.00’da açılacak olan Olimpik Yüzme Havuzu bu yılda hizmet verecek. Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Pazar günleri 14.00 ile 18.00 saatleri arasında halka hizmet verecek. Yine haftanın 5 günü 09.00 ile 12.00 saatleri arasında da 08-13 yaş gruplarındaki çocuklara uzman antrenörler nezrinde yüzme kursu verilecek.

Kayıt yapmak isteyenler 2 aylık eğitim ücreti olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne 30 TL ödeyecekleri belirtildi. Pazartesi günleri ise 24 saat havuzun dinlenmesi ve genel bakımı yapılacağından dolayı kapalı tutulacak.

Batmanlıların hizmetine Olimpik Yüzme Havuzunu sundukları için mutlu olduklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aydın Ekinci,  Valiliğin bu konuda büyük destek verdiğini söyledi.

Ekinci yaptığı açıklamada, “Olimpik yüzme havuzumuz 2 metre 60 santim derinliğindedir. Bu nedenle 14 yaş çocukların havuza girmesi tehlikelidir.  Vatandaşlarımızın yanlarında 14 yaştan küçük çocuk getirmemelerini rica ederiz. Halk günlerinde geçen yıl olduğu gibi ücretimiz 10 TL olarak belirlenmiştir.” diye konuştu. Ekinci ayrıca, gerekli izinlerin alınması durumunda Ramazan ayında akşam hizmet vermeyi de amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

Batman’a modern sentetik saha

Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 3 ay önce ihale yoluyla yapımına başlanan sentetik çim sahanın yapımı tamamlanarak geçici kabulü yapıldı. İhale kabul komisyonu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Şube Müdürü Halil Çöl’ün hazır bulunduğu geçici kabulden, Susuz Bahçe firması tam not aldı. FİFA Standartlarında yapılan sentetik yüzeyli sahanın yanı sıra etrafında da 5 kulvarlı atletizm pisti yapıldı. Etrafı ihata duvarlarıyla çevrilen sahanın, bitmesiyle Batman futbolunun ciddi anlamda rahatlayacağı belirtildi. Sahanın geçici kabulünü yaptıklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aydın Ekinci, tesisleşme konusunda girişimlerinin devam edeceğinin müjdesini verdi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir