• DOLAR 32.239
  • EURO 35.032
  • ALTIN 2410.404
  • ...
Müslüman Gençlik Haftası Konya`da kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Kur`an Nesli Platformu tarafından her yıl 1-8 Haziran tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle icra edilen Dünya Müslüman Gençlik Haftası vesilesi ile Fatih Eğitim ve Kültür Derneği (Fatih-Der)  bir program düzenledi.

Dernek binasında gerçekleşen etkinlik, Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı. Grup Davet’in seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Programda konuşan Fatih-Der Başkanı M. Zülfi Tan, Müslüman gencin öncelikle karşısına dikilen engelin ümitsizlik olduğunu ve ona sürekli ‘Sen bu işi yapamazsın’ diye telkinde bulunduğunu belirtti. Tan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu telkinler; Onlar Allahın Peygamberiydi, onlar sahabeydi diyerek karşına çıkar ve ideal salih insan profilinden insanı uzak tutar. Zaten şeytan salih insanlarla uğraşır. Şeytanın da vaadi bu değil miydi? Allaha ben senin dosdoğru yolun üzerine otorup salih insanları yoldan çıkaracağım der.”şeklinde konuştu.

İkinci bir hastalığın da üstünlük ve baş olma tutkusu olduğunu söyleyen Tan, “Şeytan insanlara, ‘Senin baş olman lazım, sana liderlik yaraşır’ diyerek bin bir türlü vesvese verir. Bu hastalığın insanın maneviyatına ve sosyal hayatına çok büyük tahribatları oluyor. Malesef günümüz en büyük hastalıklarından biri de işte bu önder olma tutkusudur” şeklinde konuştu.

Tan, Müslümanlarda bulunması gereken hasletlerden bahsederek konuşmasına son verdi. Program, yapılan ikramın ardından sona erdi. (Hamza İrasul-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir