• DOLAR 34.268
  • EURO 37.437
  • ALTIN 2919.388
  • ...
Ergani`de Bir Cami Yangını Daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR -Diyarbakır`ın Ergani ilçesindeki cami yangınlarının ardı arkası kesilmiyor. Dün üç ayrı camide çıkarılan yangınların ardından bugün de Cumhuriyet (Bagür)Camii yakılmak istendi.

 

Edinilen bilgiye göre; Cuma namazı sonrası Bagür Camii`nin kapı ve pencereleri açılarak cami havalandırıldı. . Bu sırada camiden yanık kokuları gelmesi üzerine imam ve cemaatten birkaç kişi caminin içine girdi. Kimliği belirsiz kişi veya kişiler camide bulunan imam cübbesi ile bir namazlığı ateşe vererek camiyi ateşe vermek istediler. Yangını fark eden imam ve cemaat caminin üst katında çıkan yangın kısa sürede söndürdüler.

 

Yangın söndürüldükten sonra polise haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis incelemelerde bulundu.

 

Görgü tanıkları Cuma namazı sırasında yangının çıktığı üst katta şüpheli bir şahsı gördüklerini, yirmili yaşlardaki gencin davranış ve görüntüsüyle namaz kılanlara benzemediğini söylediler.

 

Ergani`de dün akşam saatlerinde de birbiri ardınca Site, Kebir ve Hacılar Camileri ateşe verilmek istenmiş, çıkan yangınlar camilerde maddi hasarlara sebebiyet vermişti. Bu yangınlar hafızalardan silinmemişken Bagür Camiinin de yakılmak istenmesi, yangını çıkaranların neyi amaçladığını ve sırada hangi camilerin olduğu sorusunu akıllara getirdi.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/26433.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/26434.jpg

Veysi Buran - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir