• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Osmaniye Polisi TESSEP Gönüllülerini Gözaltına Aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

OSMANİYE - Pazar günü yapılacak olan "Tesettür" konulu panel için esnafların dükkanlarına afiş asan TESSEP gönüllüleri, afiş asmak için resmi izin aldıkları halde, polis tarafından gözaltına alındı.

Afiş astıkları sırada polisin engeliyle karşılaşan TESSEP gönüllüleri, kimlik sorgularının ardından gözaltına alındı.

462 TL Para Cezası Kestiler

Karakolda ifadeleri alınan TESSSEP gönüllüleri, daha sonra sağlık kontrolü için Osmaniye Devlet Hastanesine götürüldü. Burada yapılan muayenenin ardından tekrar Çarşı Polis Karakoluna getirilen gönüllülere 462 TL para cezası kesildi.

Para cezasının kesilmesinden sonra serbest bırakılan gönüllüleri, tehdit eden polis komiseri, ` Bir daha karşıma çıkmayın size 4600 TL para cezası keserim` dedi. Tehditlerine devam eden komiser, TESSEP gönüllüleri tarafından esnafların duvar ve camlarına asılan afişler için de, `O afişleri belediye görevlilerine toplatıp parasını da size ödettireceğim` dediği öğrenildi.

"Başkaları İçin Suç Olmayan Şeyler Bizim İçin Suç Oluyor"
Gönüllülerinin gözaltına alınması üzerine Osmaniye TESSEP sözcüsü Abdülkadir Alakuş`un karakola giderek olaya tepki gösterdiği ve karakol yetkililerine hitaben `Sürekli aynı engelleri çıkarıyorsunuz. Başkaları için suç olmayan şeyler neden bizim için suç oluyor? Afişler için gereken tüm izinleri aldık; ama Osmaniye polisi her seferinde aynı engelleri çıkararak bize zorluk çıkarıyor` dediği ifade edildi.

Nurullah SAK-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir