• DOLAR 32.421
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2441.32
  • ...
Anneler Açlık Grevine Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yapan aileler, bugün itibariyle iki günlük açlık grevi başlattılar. İki gün boyunca açlık grevi yapacaklarını belirten aileler, çocukları evlerine dönünceye kadar oturma eylemlerinin ise devam edeceğini ifade ettiler.

 “Çocuklarımız için yemek yemeyeceğiz”

Çocuğu için açlık grevine başladığını belirten Mehmet Evran, “Biz çocuklarımızdan daha mı önemliyiz? Çocuklarımız için yemek yemeyeceğiz. Çocuklarımız için burada gerekirse ölürüz. Çocuklarımız gelinceye kadar buradan kalkmayacağız.” dedi.

“Gerekirse ölüm orucu tutarız”

Oturma eylemine destek vermek için Ardahan’dan geldiğini ifade eden Durmuş Ölmez ise, “Gerekirse ölüm orucu tutarız.” diyerek, eylemlerine devam edeceklerini kaydetti.

“Belediye zabıtaları gece çadırlarımızı kaldırıldı”

Belediye zabıtalarının gece saatlerinde çadırlarını kaldırdığını ve kullandıkları bazı eşyalarını da aldıklarını ifade eden Hüseyin Demir, “Biz, cam kırmak ve yol kapatmak istemiyoruz. Biz, huzur istiyoruz. Benim torunum kandırılarak dağa götürüldü. Bu nedenle açlık grevine devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman/Ali Adiyaman - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir