• DOLAR 32.458
  • EURO 34.805
  • ALTIN 2439.902
  • ...
PKK Yandaşları Birçok Yerde Ortalığı Birbirine Kattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS  - Alınan bilgiye göre, Bitlis-Hizan karayolunun Bölükyazı-Çeltikli yol ayırımında, yolu keserek seyir halindeki araçları durup kimlik kontrolü yapanlar arasındaki PKK`lılarca, olay yerine gelen askeri güçlere taciz ateşi açıldı.

Güvenlik güçleri sivillere zarar gelmemesi için ateşe karşılık vermezken, PKK`lılar tarafından açılan ateş sonucu zırhlı araçlara 102 mermi isabet etti, atılan roketlerden dolayı da bölgede yaklaşık 10 küçükbaş hayvan telef oldu.

Bitlis Valiliği, olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, geçmişte değişik yer ve zamanlarda ölen PKK militanlarına ait kemiklerin bulunduğu iddia edilen 36 tabutun defin işlemi yapılmak üzere, 7 Haziran`da Bitlis merkeze bağlı Yukarıölek köyü mezarlığına getirildiği belirtildi.

Defin esnasında ölen PKK`lıların yakını olduğu iddia edilen kişiler ve BDP il, ilçe yöneticileri ile BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu`nun da aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişinin köyün mezarlığında hazır bulunduğu bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Defin işleminin bitmesinin ardından mezarlıktaki vatandaşların büyük bir kısmı bölgeden ayrılmış, alanda yaklaşık 20 kişilik küçük bir grup kalmıştır. Mezarlıkta bir süre bekleyen bu grup, mezarlığın 800 metre ilerisindeki Bitlis-Hizan karayolunun Bölükyazı-Çeltikli yol ayrımına doğru yürüyerek yola çıkmışlardır. Gruptakiler burada seyir halindeki araçları durdurarak, kimlik kontrolü yapmak istemişlerdir. Bölgede rutin devriye faaliyetleri yürüten kolluk kuvvetlerimiz vatandaşlardan gelen, `seyahat özgürlüklerinin kısıtlandığı ve ulaşımlarının engellendiğine` ilişkin ihbarlar üzerine olay yerine hareket etmiştir. Zırhlı araçlardaki kolluk kuvvetlerimize, olay yerine yaklaştıkları esnada ormanlık alanda sivil vatandaşların arasına gizlenmiş oldukları tespit edilen PKK`lılarca roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açılmıştır. PKK`lılarca, yol güvenliğini sağlayan kolluk kuvvetlerimize, yaklaşık bir saat boyunca roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş edilmiştir. Büyük bir sağduyu ile görevini yürüten güvenlik kuvvetlerimiz, ateşin geldiği alandaki sivillere zarar gelmemesi için ateşe karşılık vermemiş ve olayın başından beri sürekli megafonla uyarı yapmıştır."

Açıklamada, kolluk kuvvetlerinin sağduyusu sonucu olay yerinde zorla tutuldukları değerlendirilen sivillere herhangi bir zarar gelmediği, tahrik ve taciz atışında bulunan PKK`lıların da kaçarak olay yerinden uzaklaştığı belirtildi.

Yol kesme eyleminin yapılmaya çalışıldığı noktaya ulaşan güvenlik güçlerinin kararlı tutumu karşısında, eylemin sona erdiği ve eylemi yapan grubun da aynı ormanlık alana doğru kaçarak bölgeden uzaklaştığı belirtilen açıklamada, ulaşımın güvenli biçimde devam etmesi için güvenlik güçlerinin bir süre olay yerinde beklediği ifade edildi.

Açıklamada, "Olay yerinde yapılan incelemede, PKK`lılarca atılan roket mermilerinin bölgedeki bir hayvan sürüsüne isabet etmesinden dolayı, yaklaşık 10 küçükbaş hayvan telef olmuştur. Ayrıca güvenlik kuvvetlerimizce kullanılan zırhlı araçlara ise 102 mermi isabet etmiştir. Ancak araçlarda herhangi bir hasar meydana gelmemiştir. Temel insan hakkı olan seyahat özgürlüğünün engellenmesine yönelik her türlü girişime karşı güvenlik güçlerimizin aynı sağduyusu ve kararlı tutumu devam edecektir" denildi.

ANKARA - Tuzluçayır`da, Diyarbakır`ın Lice ilçesindeki olayları protesto eden grup, bir belediye otobüsünü molotofkokteyli atarak yaktı.

Polis ekipleri, Tuzluçayır`da yolu kapatmak için yaptıkları barikatları ateşe veren göstericilere müdahalede etti. Polisle çatışan göstericiler, bir belediye otobüsüne molotofkokteyli attı. Söndürülen ve kullanılamaz hale gelen otobüs, çekiciyle götürüldü.

Olaylar sırasında atılan cisimler nedeniyle iki polisin hafif yaralandığı belirtildi.

İSTANBUL - Okmeydanı`nda, Diyarbakır`ın Lice ilçesindeki olayları bahane ederek polise molotofkokteyli, havai fişek, taş ve şişelerle saldıran gruba müdahale edildi.

Şark Kahvesi civarında akşam saatlerinde toplanan yüzleri maskeli bir grup yolları trafiğe kapatarak, polise molotofkokteyli, havai fişek, bilye, taş ve şişe attı.

Dağılmaları yönünde uyarıda bulunulan gruptakilerin dağılmaması üzerine, polis biber gazı ve tazyikli suyla gruba müdahale etti.

Müdahale sonrası, gruptakiler, ara sokaklara direk, çöp konteyneri, tahtalar ve çeşitli eşyalarla barikat kurdu. Barikatları ateşe veren eylemciler, buradan polise molotofkokteyli, havai fişek, bilye, taş ve şişe atmaya devam etti.

Barikatlardaki ateşi TOMA`lardan su sıkarak söndüren polisle grup arasında, ara sokaklarda bir süre kovalamaca yaşandı.

Öte yandan, gruptakilerin bazı iş yerlerine zarar vermesi üzerine bölgedeki esnaflar dükkanlarını erken saatte kapatırken, müdahalenin yaşandığı bölgeye yakın bir yerde bulunan düğün salonuna gelenler de giriş ve çıkışlarda zorluk yaşadı.

 

- Gazi Mahallesi`nde izinsiz gösteri

 

Ayrıca, Gaziosmanpaşa Gazi Mahallesi`nde toplanan bir grup da sloganlar atarak, polis merkezine doğru yürüdü.

Yürüyüşün ardından gruptan bazı kişiler, İsmet Paşa Caddesi`ne barikat kurdu. Yolu trafiğe kapatan gruptakiler, burada önlem alan polis ekiplerine molotofkokteyli ile saldırdı.

Polis, dağılma uyarılarını dikkate almayan gruba, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahalenin ardından bir süre ara sokaklardan polise taş, havai fişek ve molotofkokteyli atmaya devam eden gruptakiler dağıldı.
 

ŞANLIURFA - Suruç ilçesinde, Diyarbakır`ın Lice ilçesindeki olayları bahane ederek güvenlik güçlerine taş ve şişelerle saldıran gruba müdahale edildi.

Alınan bilgiye göre, 11 Nisan Mahallesi civarında akşam saatlerinde toplanan yüzleri maskeli bir grup, yolu trafiğe kapattı. Güvenlik güçlerinin dağılmaları yönünde uyarılarına taş ve şişe atarak karşılık veren gruba, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi.

Müdahale sonrası ara sokaklara kaçan gruptakiler, bazı çöp konteynerlerini devirip, lastik yaktı.

Gruptakiler daha sonra dağıldı.

ŞIRNAK - Lice ilçesinde çıkan olaylar nedeniyle BDP tarafından Cizre`de yapılan basın açıklamasından kısa bir süre sonra olaylar çıktı.

BDP ilçe teşkilatı önünde toplanan ve Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret`in de aralarında bulunduğu grup, Lice`deki olayları protesto etmek için Sanat Sokağı`nda yürüyüş düzenledi. Gruptakiler, BDP İlçe Başkanı Ahmet Çeter`in yaptığı basın açıklamasının ardından düzenlenen beş dakikalık oturma eyleminden sonra dağıldı.

Daha sonra Nur ve Cudi mahallelerinin ara sokaklarından çıkan yüzleri maskeli bir grup, Dörtyol Kavşağı, Yafes, Nusaybin ve İdil caddelerinde barikatlar kurarak, yoldan geçen araçlarda bulunanlara kimlik kontrolü yaptı.

Olay yerine gelen polis ekiplerinin uyarısını dikkate almayan göstericiler, güvenlik güçlerine ses bombası, taş, molotofkokteyli ve havai fişeklerle saldırdı. Bunun üzerine güvenlik güçleri tazyikli su ve gaz bombası kullanarak grubu dağıttı.

Öte yandan bir grup gösterici, Cizre Köprüsü`ne piknik tüpüne bağlı patlayıcı bıraktı. Durumu fark eden polis, yolu ulaşıma kapadıktan sonra fünye yardımıyla patlayıcıyı etkisiz hale getirdi.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir