• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Yoksulluk Yeniden Tanımlanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP-Gaziantep Üniversitesi Senato Toplantı Salonunda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin`in başkanlığında, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun`un ev sahipliğinde ve çok sayıda bölge üniversitesi rektörleri ile bakanlık Müsteşarı ve Genel Müdürünün katılımıyla, "Bölge Rektörleri Toplantısı" yapıldı.

Toplantıda konuşan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Amaçlarının ve hedeflerinin 2012 planlaması yaparken, Ankara`da oturup doğu ve güneydoğu ile ilgili planlama yapmak istemediklerini belirtti.Bakan Şahin,; "Özellikle sosyal politikalar, insan merkezli politikalar olduğu için burada orayı yaşayan, orayı bilen, oranın havasını soluyan ve hem de bilim adamı olarak ülkemizin en önemli beyinlerinin düşünceleri bakanlığımızın politikalar üretmesinde onların görüş ve önerilerini çok önemsiyoruz." İfadelerine yer vererek bölgedeki Üniversite yetkililerinin desteğini önemsediklerini vurguladı.,

özellikle yoksullukla mücadelede Doğu ve Güneydoğu`nun bölge açısından önemli bir sosyal politika alanı olarak göründüğünü ifade eden Şahin, Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğünün SOYBİS adıyla hayata geçirdiği çok önemli bir proje olduğunu, vakıflar aracılıyla bütçesi 2002`ye göre 10 kat arttırılmış önemli bir çalışma içinde olduklarını belirtti.

Şahin, "Şimdi TÜBİTAK ile beraber bütünleştirici sosyal yardımlaşma dediğimiz yeni bir sistemi hayata geçiriyoruz ve yılsonunda tamamlanmak üzere yoksulluğu yeniden tanımlıyoruz. Gıda yoksulluğuyla beraber yoksulluğu puanlıyoruz. Kalıcı yoksulluğun tanımıyla geçici yoksulluğun, yoksulluk istihdam bağlantısının oluştuğu yeni bir modele geçiyoruz. Dönüp baktığımız zaman 12 katrilyonluk büyük bir bütçeyi daha verimli hale nasıl getirebiliriz, daha düzenli yardım mekanizmalarını nasıl oluşturabiliriz, proje odaklı bu parayı nasıl kullanabiliriz şeklinde de hem TÜBİTAK ile yaptığımız işbirliğimiz hem genel müdürlüğümüzün sahada yaptığı çalışmalardan dolayı kendi bünyesinde oluşturduğu yeni bir yasal altyapı da var."dedi.

RektörlerToplantısına; Aile ve Sosyal Politikalar BakanıFatma Şahin`nin yanı sıra Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, Derya Bakbak, Nejat Koçer, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdülselam Uluçam, Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Arat, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Kılıç, Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çiğdem Erçelebi, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Türel, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı ve GAÜN Genel Sekreter Ercan Eroğlu katıldı.
Şefik Mert-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir