• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
PKK Şemdinli`de Sağlık Ocağını da Hedef Almış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAKKÂRİ- 11 Eylül gecesi Şemdinli halkına inanılmaz korku yaşatan PKK saldırısında yeni yeni bilgilere ulaşılıyor. Saldırı sonrası açıklama yapan PKK, askeri alanın dışında hiçbir yeri vurmadığını iddia etmişti.

Sağlık Ocağı ve Sivil Binalara PKK Roket ve Mermisi
Şemdinli halkının büyük nefretine neden olan saldırıda, ilçenin sağlık ocağı büyük hasar görmüş. Edinilen bilgilere göre; saldırı gecesi nöbetçi olan sağlık personelleri dışarıda hava almak çıktıkları sırada sürekli kullandıkları odalara PKK`nin attığı roket büyük bir gürültü ile değmiş. Saldırı anında kimsenin içeride olamaması büyük bir faciayı önlerken, aynı şekilde öğretmenlerin kaldığı bir bina ile onlarca ev yine PKK roket ve mermilerine hedef olmuş.

Şemdinli, PKK Saldırısını Nefretle Kınıyor!
Konuya dair açıklama yapan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir esnaf; "böyle bir şeye ilk defa şahit olduk. PKK`nin yaptığı bu saldırıyı nefretle kınıyorum. PKK o gece biz Şemdinli halkını resmen yok sayıp bizi polis ve askerin hedefine oturttu. Saldırı sonrasında da kalkın hiçbir sivil alanı vurmadıklarını söylediler. Olsa sağlık ocağı, öğretmen evi ve bazı evlere isabet eden kurşunlar PKK`nin saldırı yönünden gelmiş. Yani yukarıdan fırlatılmış. Allah`a şükür o geceyi zar zor bitirdik. Burada kimse korkudan bir şey demiyor ama herkes bu saldırıyı nefretle kınıyor" şeklinde konuştu.
Saim Yüksek - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir