"77 milyon insan kardeştir"
Bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak için Van'a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 77 milyon insanın kardeş olduğunu söyledi.
VAN- Bakan Yazıcı,786 bin kilometre kare alan vatanın her düzlüğünde 77 milyon insanın eşit bir şekilde mülkiyetinin olduğunu belirtti.
Bakan Yazıcı Hz. Adem’den bu yana devam eden kardeşliğin çözüm süreci ismi altında yeniden hayat vermek, pekiştirmek istediklerini ifade etti.
Bakan Yazıcı, “Bizim hazinelerimizden birisi güven istikrardır dedik. Bir diğeri de bizim kardeşliğimizdir. 77 milyonun kardeşliğidir. 786 bin kilometre kare alan vatanımızın her düzlüğünde 77 milyon her insan insanın eşit bir şekilde mülkiyet vardır. İştirak halinde, paylar alınmış değildir bu coğrafyada. Dolayısıyla Hz. Adem’den bu yana devam eden bizim kardeşliğimizin çözüm süreci ismi altında yeniden hayat vermek, pekiştirmek istiyoruz. Böyle bir gücümüz var. Türkiye açısından bunu başardığımız takdirde, en büyük kazanım, en büyük hazine bu olacak. Bu konuda her birimize önemli görevler düştüğüne inanıyorum. “Bana ne” demeden bu konuda kardeşlik içinde olan eylemiyle, söylemiyle bu sürecin sabote edilmesine yönelik her kim varsa ve ona söz söyleme gücünde isek, bundan asla zayi etmemeliyiz. Hiç kimsenin bu kıymetli sonuca ulaşma konusunda lüksüfantazi olamaz. Halk ölçeğinde bunları öğreneceğiz.” Dedi.
Yazıcı, hiçbir soruna toptancı olarak bakmadıklarını belirterek, “Hiçbir sorunu örtmedik. Onlardan bir tanesi de budur. Bakın biz insanı esas alarak ekonomik, sosyal, siyasal politikalar yürütüyoruz dedim, işçi politikalarımız aynen insani politikalar esas alıyoruz. Demokratik değerleri esas alıyoruz. Yani biz gerçekten doğruya doğru, eğriye eğri diyen bunu kendi insanımız için istediğimizi komşumuz içinde isteyen bir anlayış içerisindeyiz. Bizim duruşumuz ne ise, Bağdat’ta da odur, Kahire’de de odur, Paris’te de odur. Öyle gidiyoruz, bunu anlayanlar var, bunu söylemeyi işine gelmeyenler olduğu için söylemiyorlar. Birleşmiş Milletler, İnsan Hakları’nın belirli çerçevesinde önemli değerler var. Sağlık değerleri var. Bu seçimde demokratik hakları, siyasal haklar Paris’te var, Londra’da var. Ama Kahire’de neden yok? Bağdat’ta neden yok? Bu değerler insanların değerleri olduğuna göre zamana göre, ülke’ye göre, coğrafya’ya göre değişiyor mu? Değişmez, doğru her yerde doğru olması gerekir.” ifadelerini kaydetti. (Hacı Yılmaz-İLKHA)