• DOLAR 32.458
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2439.947
  • ...
Öğrencilerden 'Somaya Destek' resim sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ-Muş Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri soma’ya destek amaçlı resim sergisi düzenledi. Muş Öğretmenevinde gerçekleşen resim sergisi halktan yoğun ilgi gördü.

Serginin amacının Soma’da yaşanan elim kazanın bıraktığı izleri resmederek toplumda bir farkındalık oluşturmak, ham de mağdur olan ailelere destek olmak olduğu belirtildi.

Soma’da meydana gelen elim vakıanın kendilerini derinden etkilediğini ve bu nedenle oradaki mağdur ailelere destek olmak amacıyla öğrencileriyle beraber böyle bir sergi açmayı istediklerini belirten Güzel Sanatlar Lisesi Okul Aile birliği Başkanı Selahattin Erol çalışmanın tamamen öğrencilere ait olduğunu kaydetti.

Erol; “Çocuklarımızla, yaşanan elim kazadan sonra böyle bir sergi açmayı istedik. Çocuklarımız bu resimleri çizerken olayı bizzat yaşayarak ve kafalarında canlandırarak, herkes bir şeyler yapmaya başladı, bir şeyler yapmaya çalıştı ve güzel bir sanat, bir şaheser ortaya çıkardılar. Muş Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve Okul Aile birliği Başkanı olarak böyle bir sergi tertip etmek istedik’’ dedi.

Amaçlarının öğrencilerin çizmiş oldukları bu resimleri Soma’daki kazada vefat eden işçilerin ailelerine bir nebze de olsa yardım olduğunu vurgulayan Erol; “ Halk da öğrencilerimiz de bu yardımın yapılmasını istiyor,  bir hediyemiz olsun diyorlar ve biz de bunu Somaya götürmek istiyoruz. Öğrencilerimiz hiç kimseden bir destek almadan herkes odasına kapandı ve şahsi yeteneklerini sergiledi ve duygularını kâğıda döktü’’ ifadelerini kullandı.

Sergiyi dolaşan vatandaş ise öğrencilerin Soma’daki faciayı bu şekilde kâğıda dökmelerinin insanlık bilinci ve yapılan bu sergiyle toplumda farkındalık oluşturulması açısından çok önemli olduğunu ifade ederek öğrencilere teşekkür ve tebrik etti. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir