• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
 Kurtarılan Çocuklar Ailelere Umut Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAKKARİ - PKK tarafından dağa kaçırılmak istenirken Hakkari`de kurtarılan 3`ü çocuk 5 kişi, askerin yaptığı operasyonlarla ailelerine teslim edildi, Şırnak`ın Beytüşşebap ilçesinde de iki ay önce kandırılarak dağa götürülen 13 yaşındaki çocuk, örgütten kaçarak teslim oldu.

PKK üyeleri tarafından dağa kaçırılmak istenen ve Hakkari`nin Yüksekova ilçesine bağlı Yeşildere Mahallesi`ndeki bir evde tutulan S.B. (16), Z.T. (17) ve F.K. (22) isimli kızlar ile yine dağa götürülmek istenirken bir otomobilde yapılan kontrollerde yakalanan V.B. (16) ve N.M`nin (26) güvenlik güçlerinin dün gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla kurtarılması birçok aileye umut oldu.

Dün akşam saatlerinde savcılıktan serbest bırakıldıktan sonra polis gözetiminde tutulan 3 kızın ailesi, gece saatlerinde Hakkari`ye geldi. Uzun süreden bu yana görmedikleri çocuklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan aileler, basın mensuplarının görüntü almaması için geç saatlerde teslim aldıkları çocukları ile kentten ayrıldı.

Halen polisteki işlemleri devam eden V.B. ve N.M`nin ise adliyeye çıkarıldıktan sonra ailelerine teslim edileceği öğrenildi.

Bu arada, Yüksekova`daki operasyonda gözaltına alınan ev sahipleri Kader E. ve Seher K. ile Yeniköprü askeri kontrol noktasında durdurulan otomobilde V.B. ve N.M`yi dağa götürmek isterken yakalanan Yaşar G`nin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Gözaltında bulunan 3 kişinin, işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılacağı bildirildi.

Öte yandan, Beytüşşebap ilçesinde iki ay önce örgütün tarafından kandırılarak dağa götürülen ve dün örgütten kaçarak teslim olan 13 yaşındaki M.E. de çıkarıldığı adli makamlarca serbest bırakılmıştı.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir