• DOLAR 32.453
  • EURO 34.741
  • ALTIN 2436.376
  • ...
İstanbul, alışveriş festivaline hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan İstanbul Shopping Fest, 7-29 Haziran tarihleri arasında alışveriş ve eğlence severleri bekliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., İstanbul Ticaret Odası (İTO), Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ortaklığındaki İcra Kurulu’nun organizasyonuyla hayata geçen İstanbul Shopping Fest’in 2014 yenilikleri ve sürprizleri İstanbul Ticaret Odası’nda gerçekleşen basın toplantısıyla duyuruldu.

Toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve İSF Platform Başkanı Kadir Topbaş, İSF’nin İstanbul için artık klasik haline dönüşmeye başladığını ve zamanının beklendiğini belirterek, festivalin her yıl daha iyi olacağını söyledi. Geçen seneden kazanılan deneyimlerle festivali çok daha güzel günlere taşıdıklarını vurgulayan Topbaş, şöyle konuştu;

“İstanbul'da günlük hareketlik 24 milyona ulaştı. Kent içi hareketliğe İstanbulluların dışında yurtdışından ve diğer şehirlerden gelenleri de katkı sunuyor. Türk ekonomisinin yüzde 43'ünü barındıran İstanbul'un uluslararası önemini yadsınamaz noktaya ulaştı. Yapılan yatırım ve hizmetlerin yanı sıra, kaliteli üretim ve İstanbul Shopping Fest gibi organizasyonlarla İstanbul’un önemli bir marka gücü oluştu.”

“Dünyada İstanbul modasının etkili hale gelmesini arzu ediyoruz”

Dünyanın birçok kentinde dönemsel aktiviteler yapıldığını, İstanbul'da da Lale Festivali gibi etkinlikler gerçekleştirdiklerini hatırlatan Topbaş, “Ancak Shopping Fest kente ticari açıdan önemli bir hareketlilik getirecek. 1 liraya ayakkabı alınabilecek imkan ve fırsatlar doğacak. Hem eğlence hem alışveriş... İnanıyorum ki birçok insanımız bu İSF günlerini bekleyecek” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak festivale her türlü desteği verdiklerini, yerel yönetim olarak kent ekonomisini yarınlara hazırlamak için çalıştıklarını anlatan Topbaş, “Taksim Yayalaştırma Projesi” ile ilgili bir soru üzerine de proje çalışmalarının tamamlandığını, çok yoğun olmayan yeşillendirilmiş meydan düzenleme çalışmasının Koruma Kurulu onayından sonra İstiklal Caddesi’ni de kapsayacak şekilde yapılacağını açıkladı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir