• DOLAR 34.3
  • EURO 37.459
  • ALTIN 2922.608
  • ...
Yeni Transit Kapısı Tüm Hızıyla Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- 6 Şubat`ta Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve Suriye Maliye Bakanı Muhammed El Hüseyin tarafından temeli atılan Nusaybin Gümrük kapısının inşaatı sürüyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yap - işlet- devret modeliyle yapımı süren Gümrük kapıdaki çalışmalarda gündüz inşaat ve alt yapı, gece ise sahaların beton işleri yapılıyor.

Saha şefi Zeki Akçam çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada inşaatın tüm hızıyla devam ettiğini ve inşaatın yaklaşık % 95 bittiğini dile getirdi. Akçam inşaatı 20 Ekim 2011 tarihinde bitirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Bölge Halkı Suriye`deki Olaylardan Dolayı Tedirgin

Bölge halkı Suriye tarafında şuana kadar kapı inşaatıyla ilgili adım atmadığını belirterek, Suriye`de herhangi bir çalışma yok, bundan dolayı tedirginiz. Burada bizim bir endişemiz var. Suriye`deki olaylar kapın inşaatını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu da bize çok büyük bir endişe ve korku veriyor. İnşallah Suriye`deki olaylar yatışır da kapı hizmete girer. Kapı Nusaybin, Mardin, Midyat başta olmak üzere bölgemize büyük bir katkı sağlayacaktır " ifadelerini kullandı.

Halil Akbalık- İdris Akbalık - İLKHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir