• DOLAR 34.267
  • EURO 37.427
  • ALTIN 2920.621
  • ...
Erdoğan, İran`a da Gidebilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran ve Türkiye’nin PKK ve PJAK’a yönelik operasyonları aralıklarla devam ederken; Başbakan Erdoğan’ın İran’a kritik bir ziyaret gerçekleştirebileceği açıklandı.

Mısır’dan Tunus’a giderken uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada Erdoğan, Suriye konusunda İran ile ‘önemli bir gerginliğin’ olmadığını dile getirdi ve Türkiye’nin Tahran ve Şam’ı uyardığının altını çizdi.

İran’a PKK konusunda çeşitli görüşmelerde bulunmak için gideceğini dile getiren Erdoğan, “Ben Ahmedinecad ile telefon görüşmesi gerçekleştirdim. Görüşme sonrası kendisi Türkiye’ye özel bir temsilci gönderdi. İranlı temsilciler ile Türkiye’de yapılan görüşmeler sonrası İran’ın Suriye’ye yönelik siyaseti değişti,” dedi.

Son olarak Erdoğan yakında MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın İran’a gönderileceğinin ifade etti.

SİNİRLİOĞLU DA IRAK`A GİTMİŞTİ

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu da geçtiğimiz günlerde Irak`a gitmiş ve Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile görüşmüştü.

Sinirlioğlu ve beraberindeki heyet, Irak Dışişleri Bakanlığı`nda Irak Dışişleri Bakanı Vekili Lebib Abbavi başkanlığındaki heyetle bir araya geldi.

Türkiye`nin Bağdat Büyükelçisi Murat Özçelik`in de bulunduğu görüşmede terörle mücadele konusu başta olmak üzere ikili konular ele alındı. Görüşmenin ardından Sinirlioğlu ve Büyükelçi Özçelik Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile bir araya geldi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir