• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Peygamber Sevdalıları Van`da Meydanlarda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`da her yıl Van Şehir Stadında kutlanan Kutlu doğum etkinlikleri bu yıl meydanları şenlendirecek. Van Belediyesinin bu yıl vermediği Van Şehir Stadının alternatifi olarak tercih edilen Cumhuriyet Caddesindeki miting alanında yapılacak olan Kutlu Doğum etkinliğinin günlerdir devam eden hazırlıkları son aşamasına geldi.

Yapılacak etkinlikle ilgili bilgi veren Van Peygamber Sevdalıları Platformu Başkanı M. Mehdi Oğuz, "Kutlu Doğum programlarıyla Resulullah`ı (sav) yeniden gönül saraylarımıza misafir etmeye başladık. Asırlar sonra Resulullah`ı yeniden `Tale-el Bedru`ları söyleyerek karşılıyoruz ve O`nun (sav) gelişini, azadeliğin ve insanlığın izzet ve şerefe kavuşmasının bir vesilesi olarak iliklerimizde his ediyoruz. Platform olarak tüm halkımızdan şunu talep ediyoruz. O gün o meydanda sizler de Resulullah`ı (sav) karşılamaya iştirak ediniz. Cumhuriyet Meydanı ile aranızda ki mesafe ne olursa olsun. Bunu çok görmeyin. Şimdiden programımız hayırlı olsun, hayırlara vesile olsun" dedi.

Etkinliğin Pazar günü saat 13.00`te başlayacağını hatırlatan Oğuz, etkinliğe gelecek olan tüm peygamber sevdalısı Vanlıların, bütün aşk ve muhabbeti ile o meydanı şenlendireceğine inandığını belirterek, "Bizim derdimiz Muhammedi sevda, bizim derdimiz Resulullah. O gün o meydanda bu sevgi ve muhabbeti arayacak ve bu sevginin ehli olmuş olan kardeşlerimizle kucaklaşacağız inşallah" dedi.

Fikret Özkan - İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir