• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Suudi`den Sisi`ye tebrik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE - Suudi Arabistan kralı Abdullah, halkın seçtiği Mursi`yi devirdikten sonra gerçekleştirdiği gayrı meşru seçimleri kazandığını ilan eden Sisi’ye tebrik mesajı yayımladı.

Sisi’nin kazandığı seçimleri Mısır için tarihi bir olay olarak nitelendiren Kral, Sisi’nin Mısır halkının hülyalarını gerçekleteceğine inandığını söyledi.“

Kardeş ülke Mısır bizim için çok önceliklidir. Onun aleyhine yapılan şeyler bizim aleyhimize yapılmış gibidir. Mısır şuan zor bir süreçten geçiyor. İnanıyoruz ki Mısır halkı o zorluklarla mücadele edebilecek şuurdadır. Şuan Mısır’ın huzurunu bozanlar şeytan askerleridirler.” dedi.

Mısır’a müdahale bize müdahaledir
Mısır darbesinin ilk günden beri destekçisi olan Suudi rejimi Mısır’a yapılacak herhangi bir müdahaleyi kendilerine yapılmış kabul ettiklerini belirten Kral,“Bütün kardeş ülkelere şunu belirtmek isterim ki, şuan ki süreçte Mısır’a çok daha fazla ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

Her seferinde darbe yönetimine maddi desteğini sürdüren Suudi yönetimi seçimlerde de Selefi Nur Partisi aracılığıyla halkı darbeye boyun eğmeye ikna etmeye çalışmıştı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir