• DOLAR 32.462
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2440.948
  • ...
İsrail`leYapılan Baskını 21 Grup Üstlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MISIR- Mısır`daki 21 farklı gurup ve cemaat geçen Cuma günü Kahire`deki işgal rejiminin büyükelçilik binasına yapılan baskını üstlendiklerini yayımladıkları ortak bildiri ile üstlendi.

 

Eylemci gruplar söz konusu eylemi devletin heybetini ve vatandaşın izzetini geri getirmek için yaptıklarını ve bununla hezimet döneminin artık geride kaldığını herkese göstermek için yaptıklarını açıkladı.

 

Dün öğleden sonra Mısır Gazeteciler Cemiyeti önünde yapılan gösterinin ardından 21 farklı grup ve cemaat tarafından yayımlanan bildiride, "25 Ocak`taki devrim Mısır halkının izzet ve şerefini, devletin de heybetini yeniden geri getirmek için başlatıldı. Büyükelçilik binasına yapılan baskını birlikte üstleniyoruz" denildi.

 

20 Ağustos`ta ölenlerin haklarını alıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini belirten 21 farklı grup ve cemaat, göstericilere yapılan saldırıyı ve kurşun sıkılmasını da şiddetle kınadıklarını belirti.

 

Diğer yandan siyasi aktivist Dr. Neda El-Kassas ise yaptığı açıklamada, İsrailli büyükelçinin bir daha geri dönmemek üzere ülkeden kovulması, işgal rejimine verilen gazın kesilmesi, Arap dünyasındaki direniş hareketlerinin desteklenmesi, Camp David dahil işgal rejimiyle yapılan tüm anlaşmalara son verilmesi ve tüm ekonomik ve siyasi bağların koparılmasını talep ettiklerini söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir