• DOLAR 32.459
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Alimler Cemiyeti, Gadban için taziye mesajı yayımladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK  - Alimler Cemiyeti,  Suudi Arabistan’da vefat eden eski Suriye İhvan-ı Müslimin Hareketi Lideri  ve İslam alimi Münir Muhammed Gadban için taziye mesajı yayımladı.

Alimler Cemiyeti adına yayımlanan mesajda, “Hayatını İslami davet ve ilmi çalışmalar ile geçiren değerli islam âlimi Münir Muhammed Gadbana Allahtan af ve mağfiret diler, bu acı günde ailesine, yakınlarına, dava arkadaşlarına dünyadaki bütün ilim talebelerine ve İslam alemine sabr-ı cemil niyaz ederiz.” denildi.

“İnna Lillah ve İnna İleyhi Raciûn. Biz Allah’tan geldik ve dönüşümüz O’nadır.” Ayeti kerimesiyle başlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:

“1942 yılında Suriye’nin başkenti Şam’ın Tel ilçesinde dünyaya gelen Münir Muhammed Gadbanın uzun zamandır tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiş olması, Alimler Cemiyeti adında bizleri derinden üzmüştür. 

Birçok alanda yayınlanmış kitabı olan  Münir Gadban`ın, Fıkhu`s-Sire, İslam`da Siyasi Antlaşma, Nebevi Hareket Metodu, Resulullah`ın Hayatı ve Metodu, gibi çok sayıda kitabı Türkçeye çevrilmiş, özellikle "Nebevi Hareket Metodu" ismiyle Türkçeye kazandırılan kitabı bir çok İslami hareket ve ilim adamın başucu kitaplarından olmuştur.

72 yıllık bereketli ömrünü İslami davet ve ilim çalışmalarıyla geçiren Gadban, 1985 yılında Suriye`deki Müslüman Kardeşleri Teşkilatı`nın lideri oldu.

Uzun yıllardan beridir yasaklı olması münasebetiyle Suudi Arabistanda yaşayan Münir Muhammed Gadban, Mekkede tedavi gördüğü hastanede hakkın rahmetine kavuştu.

Bu vesileyle merhuma Allahtan rahmet diler, bu acı günde ailesine, yakınlarına, dava arkadaşlarına dünyadaki bütün ilim talebelerine ve İslam âlemine sabr-ı cemil niyaz ederiz.”

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir