• DOLAR 32.465
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2441.5
  • ...
"Mersin'e acilen ilahiyat fakültesi lazım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN – Diyanet Sen Mersin Şubesi Başkanı Ahmet Görgülü,  22 yıldır eğitim faaliyeti yürüten ve bünyesinde çok sayıda fakülteyi barındıran Mersin Üniversitesinde İlahiyat Fakültesinin olmamasına tepki gösterdi. Görgülü, Mersin’e acilen bir ilahiyat fakültesi yapılması gerektiğini söyledi.

Diyanet Sen binasında  basın açıklaması düzenleyen Görgülü, “1 milyon 700 bin nüfusa sahip Mersin’de bulunan ve 22 senedir hizmet veren Mersin Üniversitesinin bünyesinde 35 bin öğrenci bulunmasına rağmen bunca yıl ilahiyat fakültesi açılamamıştır.” dedi.

Mersin’deki gönüllü kuruluşlar olarak Cumhurbaşkanı, Başbakan ve YÖK Başkanlığı gibi kurumlarla çeşitli temaslarda bulunduklarını fakat şuana kadar bir netice alamadıklarını ifade eden Görgülü, şunları ifade etti:  “ Mersin’de önceden 2 İmam Hatip Lisesi mevcut idi. Fakat şuan Mersin genelinde 22 adet İmam Hatip bulunmakta. Bu İmam Hatipli öğrencilerimizin yüzde 50’sinden fazlası ilahiyatı tercih etmektedirler. Kentimizdeki öğrencilerin ilahiyat okumak için başka illeri gitmesi hem aileleri için büyük bir külfet oluşturmaktadır. Hemde kendileri için zor olmaktadır. Ayrıca ilahiyat fakületelerinin bulunduğu illerde yaklaşık olarak 100 yakın din bilim adamı bulunmaktadır. Bunlar o şehirlerin manevi kalkınmasından büyük katkı sağlamaktadır. İlahiyat açıldığı zaman bunların ilimize gelmesi, ilimize ayrı bir maneviyat katacaktır İnşallah.”

Mersin Üniversitesi yönetiminin İlahiyat Fakültesi açılmasına maalesef olumlu bakmadığını aktaran Görgülü,  İlahiyat Fakültesinden mezun olacak öğretim görevlilerinin katkıları hakkında ise şunları söyledi: “ İlahiyat fakültelerinden mezun olan öğretim üyeleri hem okullarda hem de diyanette görev almaktadırlar. Geçen senelerde ortaokul ve liselere Kur’an’ı Kerim, Siyer ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri konuldu. Yeteri kadar ilahiyat mezunu olmadığı için, bu derslere hiç ilgisi ve alakası olmayan öğretmenler girdi. Geçen sene MEB yaptığı açıklamaya göre, en az 16 bin İlahiyat mezunu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenine ihtiyaç vardır. Bunun yanında Diyanet’in ihtiyaçlarını da göz önüne aldığımızda, ilahiyatın Mersin gibi bir yerde, nüfusu 2 milyonu bulmuş bir metropol kentte, ne kadar önemli olduğunu görebiliriz.”

Görgülü, “ İlahiyat Fakültesi açıldığı zaman ilimize manevi bir güzellik katacaktır. Şehrimizde ki herhangi bir STK etkinlik düzenlediği zaman il dışından, buraya konuşmacılar getirmek zorunda kalmaktadırlar. Bu hocalarımız bu tür sosyal etkinlerde görev alacaklardır.  Zaman zaman belki kürsülerde halkımıza vaaz vereceklerdir. Şehrimizde bulunan radyo ve televizyonlarda dini konularda vatandaşlarımızı aydınlatacaklardır. Siz, insanların her türlü maddi imkanlarını karşılayabilirsiniz eğer manevi anlamda ki eksikliğini karşılamadığınız zaman insanları mutlu etmeniz mümkün değildir. Mersin gibi maneviyatı tahrip edilmiş bir şehrimize İlahiyat Fakültesinin açılmasının çok faydalı olacağını düşünüyoruz.”

Mersin’de bulunan yetkililere seslenen Görgülü, İlahiyat Fakültesinin açılması konusunda kendilerine yardımcı olunması çağrısında bulundu.

Görgülü ayrıca kendilerine yer verilmesi halinde, yardımseverlerin katkılarıyla İlahiyat Fakültesi binasının yapımını kendi üzerlerine alacaklarını belirtti.  (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir