• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Batmanlı çiftçilerin su isyanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Beşiri'ye bağlı Asmadere (Hope) köyündeki çiftçiler, baraj kapaklarının kapatılmasıyla tarlalarına su veremedikleri için adeta isyan etti. 

Tarlalarını sulayamamaktan şikayet eden çiftçilerden Abdurrahman Okay, Hıfzullah Okay, Halil Samur ve Hüsnü Bozgan, baraj kapaklarının kapanmasıyla ilgili gerek valilik gerekse kaymakamlık düzeyinde yaptıkları girişimlerin sonuçsuz kaldığını söylediler.

Duruma tepki gösteren köylüler, “Biz bunu böyle anlıyoruz ki birileri daha fazla elektrik üretsin diye bizim gibi çiftçiler kurban seçildi. Bizler bunu kabul etmiyoruz gerekirse Ankara'ya kadar gideriz.” diye konuştular.

Köylülerden Abdurrahman Okay, ''Beşiri’de yüz binlerce dönüm pamuk ve mısır tarlaları var ve bu tarlalardan 20 bin insan geçimini sağlıyor. Baraj kapakları açılmazsa bu insanlar mağdur olacak.” dedi.

Tarlası için çok borçlandığını ifade eden Hıfzullah Okay ise, ''Ben bu sene tarla için 70 bin TL borç altına girdim. Şuan tarlalarımız kurumak üzere ve Devlet bizim kazanmamızı istemiyor. Eğer borçlarımızı ödeyemezsek ne yapacağız bilmiyoruz.” ifadelerin kullandı.

Halil Samur ve Hüsnü Bozgan da, “Devlet binlerce vatandaşını bırakıp bir müteahhidi nasıl zengin etmenin peşine düşmüş. Baraj kapağını kapatarak elektrik santraline nasıl katkı sağlarım derdine düşmüş bir görüntü veriyor.  Peki, biz kimin vatandaşıyız, Rus muyuz? Yoksa İsrail mi? Devlet vatandaşına bunu mu reva görüyor?” diyerek yaşanan duruma adeta isyan etti. (Kenan Önder-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir