• DOLAR 32.543
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2456.658
  • ...
Tarsus zabıtasından fırın denetimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü Ekiplerince kurulan Gıda Denetim Ekibi, ilçe genelinde Yeni Büyükşehir Yasası ile bağlanan mahalleler dahil olmak üzere tüm somun ekmek, pide, pişirim ve unlu mamuller imalat ve satış yerlerinde denetim gerçekleştirdi.

Ekipler, işyerlerinde hammadde, yarı mamul madde ve ürün zincirini oluşturan üretim faaliyeti ve üretim alanındaki eksiklikleri tespit ettiler.

Denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Şevket Can, insan sağlığının her şeyden önemli olduğunu ifade etti.

Başkan Can, “Vatandaşlarımızın tüketimine sunulan tüm ürünlerin sağlıklı ve hijyenik bir ortamda üretilmiş olması hedefi ile denetim ve bilgilendirme çalışmalarını sürdüren ekibimiz, ilçemizdeki tüm mahallelerimizde denetimler yapmaktadır. Denetimi yapılan 67 işyerinde, işletme çevresinin düzenlenmesi, binanın tadilat ve bakımı, personel hijyeni, ürünlerin muhafazası ve nakli ile ilgili tespit edilen eksiklikler konusunda yasal işlem yapılıp işyeri sahibine ve çalışanlarına bilgilendirmeler yapılmıştır.” dedi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir