• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Ağrılı Gençler Meslek Sahibi Oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Ağrı`nın sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimine katkı sağlaması beklenen projeler özellikle gençlerin meslek sahibi olmasını hedefliyor.

Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından hazırlanan "Ağrılı Gençler Meslek Sahibi Oluyor", "İş Makinesi Operatörleri Geliyor" adında iki proje Ağrı Valisi Ali Yerlikaya`nın katılımıyla hayata geçti.

İlk olarak "Ağrılı Gençler Meslek Sahibi Oluyor" projesi kapsamında hazırlanan Bilgisayarlı Muhasebe Kursu`nun açılışını yapan Vali Yerlikaya, buradan muhasebe eğitimi alacak 20 kız, 20 erkekten oluşan gençlerin, kurs bitiminde iş kurmaları için girişimcilik eğitimi alacaklarını kaydetti.

Daha sonra "İş Makinesi Operatörleri Geliyor" projesinin Kepçe Operatörleri Kursu`na geçen Vali Yerlikaya, geleceğin operatörleri dediği gençlerle uzun süre sohbet etti.

Gençlere tavsiyelerde bulunan Vali Yerlikaya, "Güzel bir meslek seçiminde bulunmuşsunuz. İş sahibi olduğunuzda maliyetleri büyük makineler size teslim edilecek. Yani sorumluluklarınız olacak. Ama aynı zamanda evlerinize geçimizi sağlayacak kazancınızı gönül rahatlığıyla götüreceksiniz. Bizim tek dileğimiz budur. Hepiniz için hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Kurs bitiminde 60 gencin iş sahibi olmasının planlandığını belirten Vali Yerlikaya, kursiyerlerin, bilgi ve becerilerini geliştirmelerinin yanı sıra, birlikte iş görme alışkanlıklarını da geliştireceklerini kaydetti.

Açılışa Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Vali Yardımcısı Murat Güven, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati Aydemir, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Adem Akcan - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir