• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
PKK`lilerin kapattığı yol açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - 24 Mayıs 2014 tarihinden bu yana PKK / BDP`liler tarafından kapatılarak hendek kazılan Diyarbakır-Bingöl karayolunun Lice-Ziyaret Mahallesi ile Hani-Çağıl Mahallesi arasında kalan kısmında gerekli yol düzeltme çalışmalarının yapılarak ulaşıma açıldığı bildirildi. 

Konu ile ilgili olarak bir basın bildirisi yayınlayan Diyarbakır Valiliği, PKK`nin yönlendirmesiyle hareket eden bazı grupların  Diyarbakır-Bingöl ve Diyarbakır-Muş Karayollarında yol kesme girişimlerinde bulunduğu ifade edildi. 

Valilikçe yayınlanan bildiride; "Güvenlik güçlerimiz vatandaşlarımızın can güvenliğini ve anayasal hakkını kullanmalarını sağlamak maksadıyla gerekli tedbirleri almaktadır. Bu kapsamda güvenlik güçlerince; Diyarbakır-Bingöl karayolunun Lice-Ziyaret Mahallesi ile Hani-Çağıl Mahallesi arasında kalan kısmında, eylemciler tarafından karayolu üzerinde açılmış olan hendeklerin kapatılması ve Çağıl Mahallesi yol ayrımında trafiğin işlemesine mani olan engellerin kaldırılmasına yönelik güvenlik tedbirleri alınmaya başlanmıştır." ifadeleri kullanıldı. 

Bildiride, yapılan çalışmaların vatandaşların seyahat özgürlüğünü sağlamaya yönelik olduğu söylendi. (Fikret Özkan  - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir