• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Karahan Köylüsü Hizmet Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır`ın Bağlar ilçesine bağlı Karahan köyü, merkeze 27 kilometre uzaklıkta. 60 haneden oluşan Karahan köyü, 700 nüfusa sahip. Yol, su, elektrik ve sağlık sorunlarından dert yanan Karahan köylüsü, sorunlarının çözülmesini bekliyorlar.

Ayrıca, bünyesinde Kur`an Kursu ve Yas Evi`ni barındıran büyük bir cami inşaatına başlayan köylüler, hayırsever vatandaşlardan yardım beklediklerini söylediler.

Geceleri Elektrik Yüzü Görmüyoruz
Karahan köyünün bir bölümünün Altıntepe adıyla mezra yapıldığını ifade eden köylülerden Hacı Eyüp Koyuncu, en büyük sorunlarının başında elektrik sorunu geldiğini söyledi. Köyde sadece bir trafo bulunduğunu ve yetersiz olduğunu belirten Koyuncu, özelikle geceleri elektrik yüzü görmediklerini söyledi. Okula giden çocuklarının büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten Koyuncu, çocukların akşam karanlığında çalışamadıklarını, bu nedenle erkenden uyuduklarını dile getirdi.

Çevre Köylerinde Bile Sağlık Ocağı Yok
Bölge köylerinde bile Sağlık Ocağının olmadığını ifade eden Koyuncu, köylülerin bir iğne yapmak için bile Diyarbakır`a gitmek zorunda kaldıklarını söyledi. Koyuncu, "Yetkililerden köyümüze veya çevre köylerinde bir sağlık ocağının yapılmasını istiyoruz" dedi.

Köy Yolu Onarılmayı Bekliyor
Köy yollarlının bozuk olduğunu anlatan köylülerden Abdurrahman Zincirli, sıfır araçların bile iki yılda hurdaya döndüğünü söyledi. 21. yüzyılda yaşadıklarını, ancak bu asra yakışmayan sorunlarının olduğunu ifade eden Zincirli, kullandıkları yolun bozuk olması sebebiyle 5 dakikalık yolun yarım saat sürdüğünü belirtti. KÖYDES projeleriyle birçok köye hizmet götürüldüğünü hatırlatan Zincirli, ancak kendilerinin unutulduğunu sözlerine ekledi.

Su Sıkıntısı Yaşıyoruz
Köydeki su sondajının trafosu yandığı için 20 gündür köyde su olmadığını belirten köylülerden Hacı Mehmet Akyüz, "Yetkililer yapamayınca biz yapmak zorunda kaldık" dedi. Onlarca sıkıntılarının olduğunu ifade eden Akyüz, tüm bu sorunlar karşısında yalnız olduklarını söyledi. Akyüz, "Sonlarımızı yetkililere bildirdiğimiz halde bir çözüm yolu gösterilmiyor. Su ve elektrik sıkıntısı yaşıyoruz, ama kimse kılını bile kıpırdatmıyor" ifadelerini kullandı.

Halil isminde hasta bir oğlunun olduğunu ifade eden Akyüz, bakım ücreti için başvuruda bulunduğu, ancak yardım alamadığını, bu konuda yetkililerden yardım beklediğini söyledi.

Köy Camisi İçin Hayırseverin Yardımlarını Bekliyoruz
Ayrıca, Altıntepe Mezrası`nda cami olmadığı için cami inşaatına başladıklarını ifade eden Hacı Eyüp Koyuncu, ancak caminin sadece temellerini atabildiklerini söyledi. Köy sakinlerinin yardımlarıyla cami inşaatına başladıklarını belirten Koyuncu, hayırsever vatandaşlardan yardım beklediklerini kaydetti.

Koyuncu sözlerini şöyle sürdürdü: "köy sakinlerinin gücü ortadır, ancak bizler bunu bahane etmeyerek bismillah dedik. Allah`a çok şükür camimizin temli bitti, ama paramızda bitti. Bu camimiz köylüler için büyük önem arz etmektedir. Sadece cami olmayacak, bünyesinde Kur`an Kursu ile Yas Evi`ni barındıracak. Cami derneğimiz kuruluş aşamadadır. Bu nedenle biz Karahan ve Altıntepe sakinleri olarak hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz. Bu yardımlar sadece nakit para olacak diye bir şey söz konusu değil, aksine kimin elinden ne geliyorsa! Örneğin hayırseverler, buraya hazır çimento, tuğla veya demir de gönderebilirler. Bizler her türlü yardımları kabul ediyoruz, yeter ki hayırseverlerimiz bu konuda bir adım atsınlar. Bize ulaşmak isteyen hayırseverler `O532 783 48 69` nolu numaradan arayabilirler."

M. Salih Keskin - İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir