• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
Suriyelilerin Yüzde 75`i Yoksul
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler`in (BM) bugün açıklanan raporunda, 4 Suriyeliden 3`ünün yoksulluk içinde yaşadığı bildirildi.
BM Yakın Doğudaki Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Kuruluşu`nun (UNRWA), BM Kalkınma Programı (UNDP) ve Suriye Politika Araştırmaları Merkezi`nin yaptığı ``İnsanlığın Harcanması`` konulu ortak raporda, Suriyelilerin yüzde 75`inin yoksulluk içinde yaşadığı belirtildi.

Suriye`de çatışmaların başlamasından bugüne, 2 milyon 670 bin kişinin işini kaybettiği ve onlara bağlı olarak 11 milyon kişinin mali destekten mahrum kaldığı ifade edilen raporda, 2013 yılı itibarıyla da ülke ekonomisinin 143 milyar 800 milyon dolar kayba uğradığı kaydedildi.

Araştırma raporunda ayrıca, yeni siyasi ve ekonomik elitlerin, ulusal ve uluslararası ağları kullanarak, yasa dışı silah, mal ve insan kaçakçılık yaptığı belirtilirken, ``şiddet ekonomilerinin insan haklarını, sivil özgürlükleri ve hukukun üstünlüğünü çiğnediği`` ifade edildi.

Ülke genelinde, okul çağındaki çocukların yüzde 51,8`inin eğitime devam etmedikleri belirtilen araştırmada, bunun Halep`te yüzde 90`ı bulduğu, Şam`ın kırsal kesimlerinde de yüzde 68 düzeyinde olduğu kaydedildi. Araştırmada, 2013 sonu itibarıyla 4 bin okulun kapatıldığı bilgisine yer verildi.

UNRWA Mikro Finans Direktörü Alex Pollock, konuyla ilgili açıklamasında, Suriye`de, 11 milyon kişiye bakmakla yükümlü 2 milyon 670 bin kişinin işini kaybetmesinin ve giderek artan enflasyonun, yoksul ve çaresiz nüfusu ezdiğini ifade etti.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir