• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
HÜDA PAR`ın Desteği PKK`yı Rahatsız Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 20 Mayıs’ta Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde 3 ailenin PKK tarafından kaçırılan çocuklarının kendilerine geri verilmesi için başlattığı oturma eylemine dahil olan aile sayısı 21 yükselirken, çeşitli siyasi parti temsilcileri, Sivil toplum kuruluşları ve halkın eylem yapan mağdur ailelere verdiği destek PKK/BDP`yi rahatsız etti.

PKK`nin yayın organlarında yer alan haberlerde bu rahatsız açıkça dile getirilirken, çocuk kaçırmayı "PKK katılım" olarak lanse etmeleri dikkat çekti. Aydınlık yazarı Mehmet Ali Güler gibi HÜDA PAR ve AK Parti`ye suçlayan PKK medyası, AK Parti hükümetine, "çocukları PKK saflarına katılan aileleri istismar etmeye çalışıyor." suçlaması yöneltildi.

PKK`nin, HÜDA PAR ve AK Parti`nin mağdur ailelere verdiği destekten rahatsız olduğu, şu ifadelerle dile getirildi: "BDP`nin PKK`ye katılımlarla ilgili partilerinin herhangi bir ilgisinin olmadığını açıklamasına rağmen aileleri BDP`ye karşı kışkırtan kişilerden birinin AKP Amed Milletvekili Cuma İçten olduğu belirtiliyor. Alınan bilgilere göre, AKP Amed milletvekilleri Mine Lök ve Oya Eronat da AKP İl başkanlığı ve kadın kollarıyla birlikte ailelerin eylemlerini sürdürmesi yönünde teşvikte bulunuyor. Eylem çadırının AKP ve Hür Dava Partisi ile yakınlığıyla bilinen kurum temsilcileri tarafından ziyaret edilmesi de söz konusu görüşleri doğruluyor."

BDP`nin provokatör ilan ettiği aileleri HÜDA PAR camiasından her gün bir kuruluş ziyaret ederek, sıkıntılarını dinliyor. (Hürseda Haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir