• DOLAR 34.284
  • EURO 37.509
  • ALTIN 2917.245
  • ...
"Aslolan şahıslar değil hizmetin devamıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Merkeze atanan Vali Yılmaz Arslan veda mesajı yayımladı. Vali Arslan mesajında; eğitim yatırımlarına öncelik verdiklerini belirterek bu kapsamda yaklaşık 150 okul projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Yöneticilik hayatının en güzel yıllarını Batman’da geçirdiğini belirten Arslan, “25 yıllık yöneticilik hayatımın en güzel yaklaşık iki yılını geçirdiğim petrol kenti Batman’da güzel anılarla ve gönül huzuruyla ayrılmanın hazırlığı içindeyim. Hizmet yarışında kaymakamlık, vali yardımcılığı, devletin en üst kademelerinde bürokratlık, Balıkesir ve Batman’da da Valilik gibi şerefli görevleri yerine getirmeye gayret ettim. Halkın yöneticisi olarak değil, hizmetkârı olarak hayatımın en güzel, en dolu, en verimli dönemini geçirdiğim Batman’da; gerek kamu kurumlarımızla, gerekse belediyelerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, yerel yönetimlerimizle, muhtarlarımızla, basın mensuplarımız ve halkımızla gerçekten çok güzel bir çalışma ortamı bulduk. Demokratik açılımla olgunlaşan kardeşlik ortamını elimizden geldiğince geliştirmeye gayret ettik.” diye konuştu.

“Batman’ın eğitim alanındaki sıkıntılar giderilecek”

Arslan, mesajını şöyle sürdürdü: “Bütün kurumlarla koordineli çalışmayı prensip edinerek hizmet üretmeyi her zaman ilke edindik. Batman’da çalıştığım süre içinde de hizmet üretme anlamında bütün kurumlarla işbirliği içinde çalışarak, birlikte çalışma kültürünü oluşturduk. Batman’daki hizmet sürem içinde eğitim yatırımlarına öncelik vererek, 150 civarında okul projesini hayata geçirdik. Okulların modern hizmet standartlarına göre inşa edilmesine dikkat ettik. Bu gün bu projelerden büyük bir kısmını bitirerek hayata geçirdik. 2015 yılının başlarında devam eden diğer projelerin bitirilmesiyle Batman’ın eğitim alanındaki sıkıntıları büyük oranda giderilmiş olacak.” dedi.

Batman’ın daha iyi bir konuma gelmesi için çalıştıklarını söyleyen Arslan, “Hükümetimizin destekleri ile altyapı, özel idare, kırsal kesim hizmetleri, sosyal yardımlaşma ve diğer alanlardaki hizmetleri de daha ileri bir noktaya taşıdık. Tarihi ve yer altı zenginlikleri ile önemli bir konuma sahip olan Batman’ın ulaşım sorunu konusunda da çok önemli projeleri hayata geçirdik. Şehrin önemli noktalarına üç tane köprülü kavşak çalışmasını başlattık. Bir tanesi bitirilerek ulaşıma açılırken diğer ikisinin çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyor. Bu hizmetleri yerine getirirken de taraflarla koordineli bir şekilde kamu hizmetinin her kesime eşit, adil ve etkili bir şekilde ulaşması için büyük bir gayret sarf ettik.” ifadelerini kullandı.

“Aslolan şahıslar değil hizmetin devamıdır”

Arslan, mesajının devamında son olarak şunları kaydetti: “Bugün ise bu hizmet süremizin artık sonuna geldik. Aynı hizmetleri bizden sonra gelen değerli arkadaşlarımıza devrediyoruz. Aslolan şahıslar değil hizmetin devamıdır. Valilik, hükümetin tasarrufunda olan bir görevdir. Mülkiye müfettişiyken Hükümet bizi vali yaptı. Aynı Hükümet takdir ediyor, yer değişikliği yapıyor. Bu durum, valilik ve büyükelçiliklerde böyledir, siyasi iradenin ve Hükümetin tasarrufudur. Devlet terbiyesine sahip bizlere düşen ise buna saygı göstermektir. Batman’da sizlerle güzel bir dönem geçirdik. Bu duygularla, haklarınızı helal etmenizi diliyorum. Benim de bir hakkım geçmişse ben de sizlere hakkımı helal ediyorum. Ankara’da ve her platformda petrol kenti güzel Batman’ın ve Batmanlıların hizmetkârı olacağımın ve bundan sonra da Batmanlılara kapılarımın her zaman açık olacağının bilinmesini isterim.” (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir