• DOLAR 34.303
  • EURO 37.524
  • ALTIN 2916.502
  • ...
"Keşke her sorunumuz tekerlekli sandalye gibi olsa"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Engelli sporculara tekerlekli sandalyeleri veren Vali Yardımcısı Mehmet Demir, doğuştan veya daha sonradan çeşitli sebeplerle gerçekleşen engelli olma halinin, her sağlıklı insanın karşılaşabileceği bir durum olduğunu söyledi.

Demir, “Bu nedenle engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında, kimseye muhtaç olmadan, hayatlarını sürdürebilmeleri onların en temel insani hakkıdır. Engellilerimiz bizlere birer emanettir. Biz onların her zaman gönüllü destekçileriyiz. Spor yaşamlarında başarılar diliyorum.” dedi.

“İmkânsızlıklardan dolayı geçen sezon 3 maçımıza çıkamadık”

Sandalye dağıtımı sonrası duygu ve düşüncelerini İlke Haber Ajansına anlatan Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Nizamettin Karaçam, kulüp olarak ilk başvurularında kendilerine 6 sandalye verildiğini ancak bu sayının daha sonra ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde arttırıldığı söyledi.

Karaçam, “ Şu an sandalye sayımız 15 tane oldu. Evet, her istediğimiz şeyi sandalyeler gibi karşılamış olsalardı daha da mutlu olacaktık. Ancak hayat bizim için bu kadar kolay değil. Birçok kez maçlara gitmek için kurumları gezip dilenmek durumunda kalıyoruz. İmkânsızlıklardan dolayı geçen sezon 3 maçımıza çıkamadık. Öyle 3 – 5 sandalye vererek sorunlarımız çözülmüyor. Hangi kurumu gidiyorsak bütçemiz yok deyip kapıları yüzümüze kapatıyorlar. Kurumların engelliler için ayırdığı bir bütçeleri yok. Bundan dolayı çok muzdarip oluyoruz. Bu sıkıntılarımızın da en azından görülmesini ve giderilmeye çalışılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Dağıtım töreni, Vali Yardımcısı Mehmet Demir ve engelli sporcularla toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir