• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Tabiplerden acil servislerde çalışmaya tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Mardin Aile Hekimleri Derneği ve Mardin Tabip Odası, aile hekimlerinin mesai saatinin ardından yeterli doktor olmadığı gerekçesi ile acil birimlerinde çalışılmasının sağlık sektörüne zarar verdiğini belirterek Kızıltepe Devlet Hastanesi Acil kapısı önünde bir basın açıklaması yaptı.

Yapılan Açıklamaya Mardin Tabip Odası, Mardin Aile Hekimleri Derneği ve doktorlar katıldı. Açıklama öncesi konuya ilişkin sözlü bir açıklama yapan Mardin Tabip Odası Eş Başkanı Dr. Kamiran Yıldırım, birinci basamak olan aile hekimlerinin doktor olmadığı gerekçesi ile mesai saatinin ardından sekiz saat boyunca acillerde görevlendirilmelerinin sağlıklı olmadığını belirtti. Yıldırım,  “Bu durum ne doktorlar için iyidir. Nede tedavi olmak için gelen kişiler için iyi olacaktır. Her ne kadar hükümet sağlık sektörüne önem verdiğini göstermek amacı ile birinci basamak olan aile hekimlerini ortaya çıkarmışsa da bu bilinci hala uygulamamaktadırlar.” dedi.

Daha sonra yazılı açıklama yapan Mardin Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Erol, aile hekimliğine geçişle beraber yıllarca hastane acillerinde çalışarak tecrübe kazanmış pratisyen hekimlerin aile hekimliğini tercih ettiklerini söyledi. Aile hekimlerine geçişle birlikte acil servislerde hekim açığının olduğunu söyleyen Erol, acil biriminde çalışan hekimlerin adeta yarıya indiğini belirtti.

Acil servislerde azalan doktorların acillere yapılan talebi karşılamadığını ifade eden Erol, “Acil servislerde çalışan hekim sayısını artırmayan iktidar acil nöbetlerini uzman hekimlere tutturarak olayı çözmeye çalışmış, buna rağmen talep karşılanamayınca çıkarılan kanun ve genelgelerle aile hekimleri de acil servislerde çalışmaya zorlanmıştır. Oysa taşıma suyla değirmen dönmez. Acil servislerde yaşanan sıkıntını sorumlusu ne acil servis hekimleri ne uzman hekimler ne de aile hekimleridir. Sorunun kaynağında piyasacı “Sağlıkta dönüşüm” politikaları vardır. Bu işin kalıcı bir tutum sağlayabilmesi için acil servislerde çalışacak kalifiyeli hekim kadrosunun artırılması gerekir.” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir