• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Mersin'de sokakta çalışan çocuk sayısı artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin Çocuk Hakları Derneği Başkanı Sabahat Tuncel, Mersin’de sokakta çalışmak zorunda kalan Suriyeli çocukları için Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi.

Mersin’de sokakta yaşayan ve sokakta çalışan çocukların sayılarının her geçen gün arttığına dikkat çeken Aslan, "Kentimizde potansiyel oranı yüksel olan yoksulluk, işsizlik oranları, Suriyeli mültecilerin katılımı ile artış göstermiştir. Uluslararası emperyalist politikaların uygulatıcıları, Suriye'deki emperyalist güçleri desteklemesi nedeni ile iç savaş sonucunda Türkiye'ye sığınan yüzbinlerce Suriyeli mülteci çocukları bir kısmının sokakta çalışıyor, sokakta yaşamak zorunda kalıyor” diye belirtti.

Suriyeli mülteci çocuklarına iyi bir yaşam vaat eden hükümetin bu çocukları korumakla yükümlü olduğuna değinen Aslan, sokaklarda çalışan ve yaşayan çocukların yaşam tehlikelerinin bulunduğunu aktardı.

Mersin'de açlığa ve yoksulluğa mecbur bırakılan çocukların suça sürüklendiğini ve istismar edildiğini ileri süren Aslan, "Bu kenti yönetin başta vali olmak üzere diğer kamu kurum ve kuruluş yöneticileri bu soruna ciddi bakmalıdırlar. Çocuklar yarının güvencesidir, bu çocuklara iyi bir yaşam sunmak ve onları korumak herkesin görevidir" diye açıkladı.  (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir