• DOLAR 34.294
  • EURO 37.509
  • ALTIN 2928.132
  • ...
Taşeronluk yasaklansın!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş) ve Dicle Üniversitesi Hastanesinde çalışan işçiler toplu sözleşmeli sendika haklarının tanınması için Baş Hekimlik önünde eylem yaptı.

 

Grup adına açıklama yapan Diyarbakır Devrimci Sağlık İş Şubesi Başkanı Sedat Aydın,“Bizler, bu ülkenin dört bir yanındaki hastanelerde 24 saat çalışan, sağlık hizmeti üreten ama yıllardır taşeron şirketler aracılığıyla çalıştırılarak hakları gasp edilenleriz. Son günlerde Bakanlar Kuruluna sunulan, Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nda son hali verilen torba yasa ile taşeron çalışmaya ilişkin düzenlemeler yapılacağına dair masallara inanması beklenenleriz. Ama her türlü baskıya rağmen başta Soma olmak üzere ülkenin dört bir yanında taşeronlaştırmanın, özelleştirmenin ve güvencesiz çalışmanın yarattığı yıkım düzenine direnenleriz.”diye konuştu.

 

Bizi yok sayanlar hakkımızı teslim eder mi?

Aydın, “Ucuz ve güvencesiz işçilik demek olan taşeron sistemin sahipleri ve bekçileri, şimdiye kadar emeğimizi yok sayanlar şimdi de taşeron işçiye müjde diyerek içinde yine güvencesiz çalışmanın, taşeronlaştırmanın olduğu bir yasayı bize kabul ettirmek istiyorlar. Üstelik bu yasayı taşeron çalışmanın yıkımını hayatıyla ödeyen Soma işçilerinin belleklerimizde yarattığı kırılmanın hemen ardından gündeme getiriyorlar. Yüzbinler "Taşeron yasaklansın" yürüyüşleri ve mitingleri düzenlerken iktidardakiler Soma’yı fırsat bilip başta kamu olmak üzere çalışma yaşamının her alanında taşeronun önünü açacak bir yasa uygulamasıyla karşımıza geliyor.”dedi.

Sendika toplu sözleşme haklarının yok sayıldığını söyleyen Aydın,“Sendikalarla paylaşılmayan, demokratik yöntemlerle tartışma kanallarından uzak tutularak, basma sızdırma, lobi oluşturma gibi yöntemlerle gündeme getirilen taşeron çalışmaya ilişkin yasa taslağı taşeron sorununu çözmek bir yana, taşeronu daha çok yaygınlaştırıyor. Üstelik artık tüm kamuoyuna mal olan yasalar ve yönetmelikler eliyle taşeron işçinin sendika ve toplu sözleşme hakkının gaspı sorunu da bir kez daha görmezden geliniyor. Bizlerin en temel hakkı olan sendika ve toplu sözleşme hakkımızı yok sayan bir yasa taşeron işçiye ne çeşit bir iyileştirme vaat edebilir.” şeklinde konuştu.

İzin vermeyeceğiz, isyan ediyoruz, başkaldırıyoruz!

Sedat Aydın, “Siz istediğiniz kadar bizi yok sayın, görmezden gelin! Biz varız! Hastalarımızın bakımını, tedavisini yaparken varız! Ameliyathanede, yoğun bakımda, servislerde, laboratuvarda biz varız! Hastaneye ilk ayak bastığında hastaları karşılayan, kayıtlarını yapan, kanlarını taşıyan, röntgenlerini çeken, hastaneleri steril hale getiren, biziz! En savunmasız olduğunuz anda bedeninizi, en sevdiklerinizin canını bize emanet ediyorsunuz ama bizi yok sayıyorsunuz!” dedi.

Aydın konuşmasında, “Geleceğimizi ihale masalarında pazarlamak isteyenlerin oyununu bozduğumuz gibi sendika hakkımızı toplu sözleşme ve grev hakkımızla birlikte gasp edenlerin de oyununu bozacağız. İnsanca yaşayacak ücret ve iş güvencesi başta olmak üzere temel taleplerimiz için başlattığımız fiili toplu sözleşme sürecimizi kazanana kadar devam edeceğiz.”ifadelerini kullandı.  (Hasan Önalan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir