• DOLAR 34.283
  • EURO 37.486
  • ALTIN 2905.34
  • ...
BM '2016 İnsani Yardım Zirvesi' İstanbul'da toplanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Birleşmiş Milletler, dünya çapındaki insani yardım sistemini yenileme kararı aldı. Mevcut sistemin güncel ihtiyaçlara yeterli yanıt vermemesi nedeniyle "Yeni İnsani Yardım Sistemi"nin temellerinin atılması için zirve toplanacak. Genel Sekreter Ban-Ki-Moon zirvenin İstanbul'da toplanacağını açıkladı.

İstanbul'un ev sahipliği yapacağı “Gelecek için daha etkin ve kapsamlı aynı zamanda da dünyanın karşı karşıya olduğu sorunları ele alan bir insani yardım” gündemi oluşturmayı hedefleyen "2016 Dünya İnsani Yardım Zirvesi’ BM Genel Sekreteri Ban-Ki-Moon'un önerisi ile gündeme geldi.

Mevcut sistemin güncel ihtiyaçlara yeterli yanıt vermemesi nedeniyle "Yeni İnsani Yardım Sistemi"nin temellerinin atılmasının hedeflendiği zirvenin ev sahipliği için başta İsviçre olmak üzere çok sayıda ülkenin ısrarlı olduğunu belirten Ban-Ki-Moon, Türkiye'yi tercih ettiklerini açıkladı.

Zirve kapsamında insani yardımların ve acil müdahalenin nasıl gerçekleştirileceği ve muhtaçlara ulaşılması için yapılacak çalışmalar değerlendirilecek. Zirvenin devletlere, insani yardım kuruluşlarına, BM’ye, sivil topluma, özel sektöre, teknik uzmanlara ve diğer paydaşlara zirveyi şekillendirmek için fikirler sunması hedefleniyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir