• DOLAR 34.219
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2875.667
  • ...
Vali Kıraç'a İngiltere'den ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - İngiltere Kraliyet Savunma Etütleri Koleji Başkanı Charles Jeremy ve beraberindeki Heyet Vali Mustafa Cahit Kıraç’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Diyarbakır'ı çok beğendiklerini ifade eden Charles Jeremy Vali Mustafa Cahit Kıraç’a İngiltere Kraliyet Savunma Etütleri Koleji ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Heyetin ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden  Vali Kıraç, kendilerini Diyarbakır’da ağırlamaktan memnun olduklarını belirtti. Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel değerlerinin çok eskilere dayandığını belirten Vali Kıraç, sözlerine şöyle devam etti:

“Diyarbakır’ın 12 bin yıllık tarihiyle 33 ayrı medeniyetin yaşadığı ve eserlerinin günümüze kadar ulaştığı bir şehirdir. Buğdayın anavatanı olarak bilinen bir coğrafya da yaşıyoruz. Diyarbakır toprak ve insan kaynaklarıyla en donanımlı olan şehirlerimizden biridir. Bir tarım ambarıdır ve geçmişten beri de bu görevi üstlenmiştir.” dedi.

İlin tarım sektörü, sanayi sektörü, genç nüfusu bakımından yatırıma elverişli bir şehir olduğunu sözlerine ekleyen Vali Kıraç, Türkiye’nin önemli uluslararası hava alanlarından bir tanesini Diyarbakır’da yapılacağını sözlerine ekledi.

Vali Kıraç, ayrıca;  "Diyarbakır 6. Bölge Teşvik Sistemi içerisinde ve burada yatırım yapmak isteyen müteşebbislere çok önemli avantajlar sağlıyor. İlimizin ekonomisine katkı olacak gerek yerel gerekse uluslararası bütün müteşebbisleri tekrar buraya davet ediyorum.” dedi.

Vali Kıraç, heyet başkanı Charles Jeremy ile karşılıklı hediyeleşmelerinden sonra Vali Kıraç tarafından heyet üyelerine Diyarbakır’ı tanıtan kitap seti hediye etmesiyle ziyaret son buldu.   ( Fikret Özkan  - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir