• DOLAR 34.261
  • EURO 37.565
  • ALTIN 2896.22
  • ...
Çınarlı çiftçiler şehirler arası yolu trafiğe kapadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - DEDAŞ’a hiçbir borçlarının olmadığı halde kendilerine büyük meblağlarda para cezası verildiğini ifade eden Çınarlı çiftçiler, DEDAŞ’I  protesto etmek amacıyla Diyarbakır-Mardin-Batman yolunu uzun süre traktörlerle trafiğe kapattı.

Şehirlerarası yolun trafiğe kapanması nedeniyle, ana cadde üzerinde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Uzun süre trafiğe kapanan yol nedeniyle, çiftçiler ve araç sürücüleri arasında bazen gergin anlar yaşandı.

Güvenlik güçleri ile çiftçilerin sık sık karşı karşıya geldiği eylemde, çiftçiler yetkili bir kişinin kendilerini muhatap almaması halinde yolu trafiğe açmayacaklarını belirttiler. Uzun süren görüşmeler sonucunda Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Yiğit olay yerine gelerek çiftçilerin kendi aralarında seçtiği bir heyetle görüştü.

Vali Yardımcısı Mehmet Yiğit protesto yapan vatandaşlara seslenerek çiftçilerin belirlediği heyetle görüştüğünü söyledi. Yiğit, “Sizin belirlediğiniz heyetle görüşüp taleplerinizi dinledim. Gerekli notları aldım, şu an Vali bey de bizden haber bekliyor.“ dedi ve  yolun trafiğe açılmasını istedi.

Daha sonra yapılacak görüşmelerde çiftçilerden oluşan bir heyetin de çağrılacağını belirten Mehmet Yiğit, mağduriyetlerin giderileceğini belirtti.

Vali yardımcısının konuşmasının ardından 4 saattir kapalı olan yol araç trafiğine açıldı.(Vedat Aydın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir