• DOLAR 34.265
  • EURO 37.564
  • ALTIN 2896.099
  • ...
"Muhatap bulana kadar buradayız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Sabah saatlerinde yolu araç trafiğine kestikten sonra bir süre yolda bekleyen çiftçiler Bismil içerisinde bulunan DEDAŞ binasına yürüdüler.

Zaman zaman güvenlik önlemi alan polisle arbedenin yaşandığı olaylarda DEDAŞ binasına girmeye çalışanlara izin verilmedi. Arbedede bazı kişilerin hafif yaralandığı ifade edildi.

DEDAŞ binası önünde bir basın açıklaması yapan çiftçiler, elektriklerinin her gün 6 saat kesilmesinin kendilerini bu eyleme mecbur bıraktığını ve 2 gündür sıkıntılarını Bakan'larla görüşmek için Ankara'da olan temsilcilerinin muhatap bulamadığını dile getirerek, kendilerinin muhatap alınana kadar eylemlerine devam edeceklerini söylediler.

Her gün yapılan elektrik kesintilerinin keyfi olduğunu ve bu kesintilerin bir an önce bitirilmesini istediklerini söyleyen çiftçiler, " borcu olsun yada olmasın her kesin tarım desteklerine DEDAŞ tarafından adeta ipotek konulmuş. Bu destekler kesilerek DEDAŞ'ın hesabına geçiriliyor. Ayrıca gelen faturalar çok kabarık geliyor. Tüm bu sorunlarımızı dinleyecek bir muhatap arıyoruz. Birileri bizim de sıkıntılarımızı dinlemeli bir çözüm bulmalıdırlar. Aksi takdirde eylemimiz her gün devam edecek" açıklamasında bulundular. ( Hasan Gündüz  - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir