• DOLAR 34.283
  • EURO 37.486
  • ALTIN 2905.34
  • ...
Bi-kitap ilk kütüphanesini kurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis Kitapseverler Derneği (Bi-Kitap) Tarafından, merkez Yükseliş İlk ve Ortaokuluna bin 800 Kitaplık Kütüphane Kurdu.  Düzenlenen bir programla kütüphanenin açılışı yapıldı.

Kütüphanenin açılışında kısa bir açıklama yapan Bitlis Vali Yardımcısı Salih Altun, yapılan çalışmanın örnek ve alkışlanacak bir çalışma olduğunu belirterek, kitapları sevmek, ancak onları okumakla mümkün olabileceğini söyledi.

Kütüphane açılış töreninde konuşan Bitlis Kitap Severler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Yücel, Bi-Kitap kampanyası sonucu bu kitapların oluşturulduğunu belirtti.

Yücel, konuşmasında şunlara değindi “Yeni oluşan bir derneğiz. Amacımız halkımız ile bütünleşerek, vatandaşlarımız desteğiyle her okula bir kütüphane kurmaktır. Bunun için ilimizde mevcut kırtasiyelerimize kitap kumbarası bıraktık. Bu kumbaralara atılan kitaplar sayesinde bugün bu amacımızın ilk etkinliğini gururla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen tüm dernek üyeleri ve vatandaşlarımıza teşekkür ederim.”

Kesilen kurdeleyle okula kazandırılan kütüphanenin açılışı yapıldı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir