• DOLAR 34.284
  • EURO 37.509
  • ALTIN 2917.245
  • ...
VEDAŞ köylüleri birbirine mi düşürüyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAKKÂRİ – Hakkâri’nin Yüksekova ilçesine bağlı İnanlı (Xalanê) Köyü’nde bir hafta önce elektrik trafosuna yıldırım çarpması sonucu meydana gelen hasardan dolayı VEDAŞ’ın elektrik trafosunun onarımını yapmadığını ileri süren köylüler VEDAŞ’a tepki gösterdi.

Köylüler, tüm müracaatlarına rağmen VEDAŞ’ın elektrik onarımını yapmadığı ve gerekçe olarak da köylülerin elektrik faturalarını zamanında ödemediklerinden dolayı olduğunu belirtiler.

Konu hakkında görüştüğümüz mahalle sakinlerinden Fevzi Ayhan, bir hafta önce gece yarısı elektrik trafosuna yıldırım çarptığını belirterek o günden beri elektriklerinin kesildiğini ifade etti.

Yaklaşık bir haftadır sürekli VEDAŞ yetkililerini arayıp mağduriyetlerini bildirdiklerini ifade eden Fevzi Ayhan,  “Başka komşularımız da aramış ve onlara laf arasında ‘sizin mahallenin çoğu kaçak kullanıyor, faturalarını zamanında ödemiyor ve bazılarının da abonelikleri yok, bundan dolayı trafonuz hemen yapılmayabilir’ demişler. Biz bunu birkaç kişiden daha duyduk ve olayı basına taşıyacağımızı belirttikten sonra sözlerini değiştirip konuyla ilgilendiklerini belirttiler. VEDAŞ yetkililerinin bu söylemi mahalle içinde huzursuzluğa neden oldu. Komşular elektriği onarması gereken VEDAŞ’ı bırakıp birbirlerini suçlamaya başladılar ve bu gerginliğin sebebi de VEDAŞ’tır. VEDAŞ’ın böyle bir hakkı yoktur, bir haftadan beridir elektrik kesintisinden dolayı sularımız akmıyor, dolaplarında öteberi olanların tüm malzemeleri bozuldu. Yaşanan bunca mağduriyete rağmen VEDAŞ bize tatmin edici bir cevap vermedi ve sürekli belirsiz söylemlerle bizi geçiştiriyor.” dedi.

İlke Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Yüksekova VEDAŞ yetkilileri söz konusu söylemlerin mümkün olamayacağını, köylülerin yaşadıkları sıkıntıdan haberdar olduklarını ve yanan trafonun değiştirilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirtiler.

VEDAŞ yetkilileri, “Olaydan haberdarız ama yanan trafonun aynısı elimizde bulunmuyor, durumu Hakkâri’ye bildirmişiz onlarda da bulunmamış. Bunun üzerine ihtiyaç duyulan trafo Muş’tan temin edildi. Elimize ne zaman ulaşırsa hemen kurulumunu yapacağız” açıklamasında bulundu. (Fırat İnan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir