• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
`Sesimizi yükseltmeliyiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Diyarbakır Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) İl başkanı Eyüphan Kaya çocukları PKK tarafından zorla alıkonulan ve dağa kaçırılan aileleri ziyareti sonrası yaptığı basın açıklamasında. STK`ların yaşanan bu olay karşısında sessiz kalmamaları gerektiğini söyleyerek,  dağa çıkarılan çocukların en kısa zamanda ailelerine verilmesini beklediklerini söyledi.

Demokratik kitle örgütü olarak toplumda olup bitenlerle ilgili fikir ve düşüncelerini dile getirdiklerini söyleyen Kaya, " Bu çocukların yeri ailelerin yanıdır. Okullarından alıkonulmaları kabul edilemez. Üstelik aileleri de bu acıya boğmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu gelişmenin tüm paydaşlarına insani bir çağrıda bulunuyoruz. Bir an evvel bu çocukların ailelerine teslim edin." çağrısında bulundu.

Sıkıntılarımızı gizleme gibi bir lüksümüz yok

Başta  Böçkün ailesi olmak üzere çocuklarının geri gelmesini isteyen ailelerin medeni cesaretini takdirle karşıladıklarını dile getiren Kaya, ailelerin bu duruşlarının barışa katkı olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Kaya, "Benzer sıkıntıyı yaşayan aile varsa bu oturma eylemine davet ediyoruz. Varsa acı ve sıkıntınızı lütfen gizlemeyin. Siz sesinizi duyurun  ilgili kimseler de eninde sonunda sesinizi duyacaklar. Çünkü hiçbir hareketin amacında insana acı vermek yok, olmamalıdır. Umut ediyoruz ki sizin bu acınız da en kısa zamanda giderilecektir." temennisinde bulundu.

Kamuoyuna kulak vermek lazım

Hiç bir hareketin, örgütün “dediğim dedik, çaldığım düdük” deme hakkının olmadığını söyleyen Kaya, " Bugün çocukların dağa kaldırılmasından aileler rahatsızsa kimse bu insanların acısından bana ne dememelidir. İmkanı olan herkesi bu annelerin sesine kulak vermeye davet ediyoruz. Bu ailelerin acılarının dinmesi için yanlarında yer alın, çocukların geri gelmesi için elimizden ne geliyorsa esirgemeyim. Taraf olmak kolay önemli olan denge unsuru olabilmektir." ifadelerini kullandı.

Barış sürecine sahip çıkmalıyız

Çeyrek asırdır Kürdistan’da tarifi mümkün olmayan bin bir sıkıntının yaşandığını ve bu bölgede bir çok insanın ya öldürüldüğünü ya da işkencelerden geçirilerek hakaretlere maruz kaldığını söyleyen Kaya, "Bu gün barış süreci adı altında bir rahatlama varsa kimse kendine bir pay çıkarmasın. Bu başarı bütün Kürtlerin başarısıdır. Anadolu insanının başarısıdır.  Bu sürece sahip çıkmak boyun borcumuzdur. Sürecin geri gitmesinde  hiç kimseye hayır gelmez. Varsa eksikleri de giderilerek huzura kavuşmak için elimizden ne geliyorsa yapılmalıdır." dedi.

Başbakanın açıklamasını manidar bulduk

Dün grup toplantısında BDP ve HDP`ye yönelik Başbakanın yaptığı açıklamaları ve ailelerin direnişini selamladığı konuşmasının çok manidar olduğunu söyleyen Kaya, "Çünkü bu acıya ilgisiz kalamazdı. Umut ediyorum ki ailelere bir teselli olduğu gibi HDP yetkililerini de harekete geçirecek ve en kısa zamanda bu çocuklarımız ailelerine kavuşacaklar." ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı. (Fikret Özkan  - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir