• DOLAR 34.447
  • EURO 36.303
  • ALTIN 2837.002
  • ...
Van'da yanlış teşhis iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Karın bölgesinde şiddetli ağrıları nedeniyle biri Devlet, diğeri özel hastane olmak üzere iki farklı hastaneye götürülen Ümmü Gülsüm Santur (13),  yapılan tetkikler ve çekilen MR sonrası  ‘Gastrittir Lansor, Amipli Bizanteri’  denilerek evine gönderildi.  Ancak devam eden ağrıları nedeniyle 4 gün sonra bu sefer Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne götürülen küçük kızın 10 gün önce apandisinin patladığı söylenerek ameliyata alındı.

İki hastanenin yanlış teşhis koyması sonucu çocuğunun ölümden döndüğünü iddia eden Yavuz Santur, duruma tepki gösterdi. Konuyla ilgili İlke Haber Ajansına konuşan Santur, söz konusu hastane ve hastane yetkililerinden davacı olduğunu ifade etti.

“İki hastanede de kızıma yanlış teşhis konuldu”

Şiddetli karın ağrısı nedeniyle kızını hastaneye götürdüğünü söyleyen Santur, “Kızım Ümmü Gülsüm'ü 17 Nisan’da şiddetli karın ağrısı nedeniyle ilimiz İpekyolu Hastanesi Acil servisine götürdüm. Acilde görevli bulunan hekim tarafından hastamın kan tahlilleri yapıldı ve film çekildi. Ancak idrar tahlili, numunenin az olması nedeniyle alınmadı. Daha çocuğumun gastriti olduğunu belirterek iki adet ilaç yazıldı (ilaçlar gaviskom ve lansör) ben de çocuğumu alarak eve döndüm.” dedi.

“Ambulans talebimi reddettiler”

Çocuğunun karın ağrısı şikâyeti geçmemesi üzerine tekrar hastaneye götürdüğünü ifade eden Santur, “Çocuğumun karın ağrısı geçmedi. Araya hafta sonu tatili girince Pazartesi günü çocuğumu Özel Akdamar Hastanesi Çocuk Polikliniği Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ökkeş Yılmaz adlı hekime götürdüm. Bu hekim, çocuğumu muayene ederek tekrar tahlil istedi. Tahlil sonuçlarının ardından 21.04.2014 tarihinde yatışı yapıldı. Çocuğum 25.04.2014 tarihine kadar burada yattı ve 25.04.2014 tarihinde Dr. Ökkeş Yılmaz bana, çocuğumu Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne sevk edeceğini, orada çocuk cerrahisinin görmesi gerektiğini belirtti. Ben de hastamın halen damar yolunun açık olduğu bu şekilde götüremeyeceğimi, hastamın ambulans ile üniversiteye götürülmesini talep ettim. Ancak ambulans veremeyeceklerini belirtmesi üzerine ben de hastamı kendi imkânlarım ile YYU Tıp Fakültesi Acil Servisine götürdüm” diye konuştu.

“Çoğumun apandisiti 10 gün önce patlamış”

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi Acil serviste hastasının muayenesinin yapılarak tekrar tahlil ve tetkikleri istendiğini söyleyen Santur, “Bana Çocuk Cerrahi Hekimin hastayı görmesi gerektiği belirtilerek ve ilgili hekimin ameliyatta olduğu söylediler. Yaklaşık 15.00 sularına kadar kendi aracımızda bekledik. Defalarca acile gittik, doktoru sorduk, doktorun ameliyatta olduğu söylediler. Daha sonra gelip beni çağırdılar ve hastamın yatışı Dr. Veli Avcı tarafından yapıldı. Doktor çocuğumun bir şey yiyip yemediğini sordu. Ben de çocuğun bazı gıdalar yediğini söyledim. Hastam servise alındı ve ameliyat olacağı söylendi. Daha sonra aynı gece 22.00 sularında çocuğum ameliyatı yapıldı. Hastam 01.30 sıralarında ameliyattan çıktı. Ameliyata giren Doktor Veli Avcı’nın olduğunu bildiğim hekim bana çocuğumun apandisitinin yaklaşık 10 gün önce patlamış olduğunu söyledi.” ifadelerini kullandı.

“Hastane hekimlerinden şikâyetçiyim”

Duruma tepki gösteren Santur, “Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde gerekli işlemleri yaptıklarını söylediler. Ancak apandisit patlaması nedeniyle bütün organlara kirli enfekte içerik yayıldığını ve bunun iç organlarına hasar verebileceği söylendi. Ayrıca bir ameliyat daha geçirebileceği söylendi. Yaklaşık 13 gün önce yapılan yanlış teşhis nedeniyle maddi ve manevi zarara uğradım. Hastamla ilgi olarak söz konusu hastaneler tarafından yapılan işlemlere ait belgelerin fotokopileri elimde bulunmaktadır. İpekyolu Devlet Hastanesi ve Özel Akdamar Hastanesi ve ilgili hekimlerinden şikâyetçiyim. Bu konuda gerekli yasal işlemlerin yapılmasını istiyorum.” şeklinde konuştu. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir