• DOLAR 34.264
  • EURO 37.581
  • ALTIN 2915.45
  • ...
Batman'da mercimek hasadına başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hasat mevsimi başladı. Batman Merkeze bağlı Binatlı (Bıleyder) köyü çiftçileri mercimek hasadına başladı.

Mercimek hasadını toplamaya başlayan Batmanlı çiftçiler, bu yılki mercimek veriminin geçen seneki verimden az olduğunu belirterek hasadın kendilerini memnun etmediğini söyledi.

Çiftçilerden Ahmet Göktepe, “Kasım ayında ektiğimiz mercimek tarlasını bu ay inşallah verimini almaya başladık. 30 dönümlük tarlamız var. Eskiden tarlada tırpanlar ile çalışıyorduk ve bu da çok zor oluyordu. Ama şimdi imkânların iyileşmesiyle traktörün arkasına bağladığımız mercimek biçme makinesiyle yapıyoruz. Bu da bizim için çok rahat oluyor. Bu sene geçen seneye göre verimde azalma var. Geçen sene dönüm başı 450-500 kilogram verim elde ederken bu sene dönüm başı 250-300 kilogram gibi bir beklentimiz var. Bu düşüş Mart ayında bölgemizde meydana gelen don olayından kaynaklandı. Buna da şükrediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tarlada günlükçü olarak çalışan işçiler, “Biz de burada günlük 60 TL yevmiye karşılığında çalışıyoruz. Havaların sıcak olmasından dolayı işimiz biraz zor oluyor. Ama ekmek parası için bu zorluğa katlanmak zorundayız.” diye konuştular. (M.Enes İmir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir