• DOLAR 32.474
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2434.44
  • ...
Bir aile daha çocuğunu PKK`dan istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde başlattığı oturma eylemine PKK tarafından kaçırılan 16 yaşındaki Ahmet Türk’ün ailesi de katıldı.

Çocukları kaçırılan ailelerin PKK’ye isyanları büyüyor. Çocuklarının kandırılarak ya da zorla kaçırılarak dağa götürüldüğünü ifade eden aileler, PKK’den çocuklarını alıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade ediyorlar.

Oğlunun kandırılarak dağa götürüldüğünü ifade eden Rıza Türk, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki oturma eylemine  katıldı.

Kayıp olan çocuğunun, araştırmaları sonucunda, dağa kaçırıldığını öğrendiğini ifade eden Türk, “Kendi çapımda araştırdım, soruşturdum dağa çıktığını söylediler.  Şu anda bir haber yok biz arıyoruz soruşturuyoruz yok. Çocuk 16 yaşındadır yaşı daha küçüktür onun dağa çıkmasına karşıyız. Anne babasının iradesi olmadan o çocuk bir yere gidemez. Ben umutluyum onlar geri gelecektir, çünkü onlar kendini koruyamaz, kendini müdafa edemez, silahlı mücadele onlar yürütemez.”

Türk, “Bugün bir seneden fazladır bir barış süreci var ben burada devlete de sesleniyorum PKK’ya da sesleniyorum herkes bu barışı güçlendirmelidir. Bu barış devam etmelidir. Bütün çocukların gelmesini istiyorum önce kendi çocuğumu değil, orada ne kadar insan varsa hepsi gelsinler. Yani burada biz artık kardeş gibi yaşayalım.”dedi. (Hasan Önalan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir