• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Mardin Müftülüğünde hukuk semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Cami ve Mescitlerin Yönetilmesi yetkisinin nasıl olması gerektiği konusunda Mardin’de bir hukuk semineri düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı Hukuk Müşavirliği tarafından verilen seminere, Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Hakkâri Valisi M. Faysal Geylani, Şırnak İl Müftüsü Ahmet Özkan, Artuklu İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı, İl Müftü Yardımcısı İsmail Ünal, İlçe Müftüleri, müftülük çalışanları ve din görevlileri katıldı.

Seminer öncesinde Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ve Hakkâri İl Müftüsü M. Faysal Geylani kısa bir selamlama konuşması yaptılar.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hukuk Müşaviri Avukat Mevlüt Akyürek, seminerde 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunun 1 ve 35’inci maddelerindeki  “Cami ve Mescitlerin Başkanlıkça Yönetilmesi” yetkisinin aynı kanuna eklenen Ek 4üncü maddedeki hükümlerle uygulamada doğacak problemleri gidermek maksadıyla bu semineri düzenlediklerini ifade etti.

Yaklaşık 4 saat konu hakkında katılımcıları bilgilendiren, Avukat Mevlüt Akyürek semineri karşılıklı soru ve cevaplarla sonlandırdı. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir