• DOLAR 32.459
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2437.865
  • ...
`Ağaç İşleri Sanayi Sitesi Kurduk`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Mobilyacılar, Doğramacılar ve Keresteciler Odası Başkanı Yayan, yaptığı yazılı açıklamada oda olarak SS. Bingöl Ağaç İşleri Cam Plastik İhtisas Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi`ni kurduklarını bildirdi.

"Dünyanın en hızlı büyüyen ikinci ve Avrupa`nın da en hızlı büyüyen ekonomisine sahip olduğumuz şu günlerde, ekonomik büyümenin coğrafi bölgelerimize görece de olsa orantılı olarak dağılmış ve bölgemizin de ekonomik kalkınmada hatırı sayılır bir yer edinmiş olmasında, küçük ve orta ölçekli esnafın katkıları yadsınamaz bir gerçektir" diyen Yayan, sözlerine şöyle devam etti:

"Şüphesiz küçük ve orta ölçekli esnafın ihtiyaç duyduğu fiziki şartların sağlanmış olması da kalkınmamızdaki temel gerekçeler arasındadır. Ancak ilimizde mevcut sanayi sitesindeki fiziki imkanların ve alt yapının yetersizliği, üretimi kısıtladığı ve iş yerlerine üretimi arttıracak teknolojinin girmesini engellediği için bir grup girişimci olarak S S. Bingöl Ağaç İşleri Cam Plastik İhtisas Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi`ni kurduk. Yeni bir mekanda ve yeterli fiziki şartlarla donatılmış bir Ağaç İşleri Sanayi Sitesi`ne kavuşmadan ilimizde ekonomik büyümenin mümkün olamayacağını anlayan Odamız yönetim kurulu üyeleri, sanayisi gelişmiş kentlerin tamamında merkezi ya da mahalli idarelerce kurulan ağaç işleri sanayi sitesini kendi imkanlarıyla kurmaya karar vermiştir. Yetkili makamlara sanayi sitesinin kurulacağı yeni mekan konusunda yapmış olduğumuz müracaatlar ilgi ve teveccühle karşılanmış ancak bu ilgi ve teveccüh hala somut bir desteğe dönüşememiştir. Şüphesiz bürokratik engellerin, Bingöl`ün kalkınmasına yönelik atmış olduğumuz adım karşısında kaldırılacağına ve odamızla ortak hissiyata sahip yetkili makamların sanayi sitesinin kurulacağı yeni mekân konusunda desteklerinin somutlaşacağına inanıyoruz."
Ali Yıldırım-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir