• DOLAR 32.488
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2441.481
  • ...

DİYARBAKIR - İktisadi Kalkınma Vakfı Mayıs ayı yönetim kurulu toplantısını Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası(DTSO) ev sahipliğinde Diyarbakır'da yaptı.

İKV yöneticileri, toplantıdan önce Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

İKV Yönetim Kurulunun Valiliği ziyaretinde kısa bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, “Diyarbakır’daki görünürlüğü son yıllarda gündemde olan çözüm süreci sürmekte artık kendisinin geçmişine bakmaya geçmişteki değerlerini ortaya çıkarma önemli gayret içerisindedir. Diyarbakır Türkiye’nin önemli bir merkezidir. Diyarbakır hem ticaret açısından hem de hizmet sektörü açısından geçmişine baktığımız zaman, Türkiye maliyesinde, ekonomisinde ve ticaretinde çok önemli merkez olduğunu görüyoruz.” dedi.

DTSO’yu ziyaretinde  gazetecilerin sorularını yanıtlayan İKV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan çözüm süreci ile ilgili değerlendirmede bulundu.  Vardan şunları söyledi: “Doğu ve Güneydoğu bölgesine baktığımızda ekonomik olarak Türkiye’nin diğer bölgelerine nazaran farklı bir gelişme seviyesi olduğunu görüyorum. doğu ile batı arasında hiçbir farkın olmamasını istiyoruz. Yurt dışındaki insanların buraya gelebilmeleri için bölgede huzur ve barışın hâkim olması gerek. Eğer bölgede barış hâkim olur ise yurt dışından gelen çok olur ve buda bölgeye ekonomik açıdan fayda sağlamış olur. İşsizlik durumları ortadan kalkmış olacak ve gençlerimizin de başka yerlere göç etmeyip burada çalışacaklar.” şeklinde konuştu.

DTSO Başkanı Ahmet Sayar ise “Avrupa Birliği ile Türkiye’nin attığı adımları görerek bu kadar uzun süreye yayılan süreci kısa bir zaman içerisinde birliğe artık aday ülke değil üye ülke olarak girmesi noktasındayız. Avrupa Birliğinin Türkiye’de geliştireceği ekonomik, sosyal ve demokratik adımlarla Avrupa birliği sürecinin içerisine girmiş olmasını temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı. (Ali Adiyaman - İLKHA)