• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Memur Sen'den Anayasa çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 27 Mayıs 1960 darbesinin 54'üncü yıl dönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, yeni, sivil ve özgürlükçü bir anayasa çağrısında bulundu.

Darbeyi 4'üncü yıl dönümünde bir kez daha kınayan Gündoğdu, darbeciler tarafından idam edilen Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ı rahmetle andıklarını ifade etti.

Darbeyle, hukukun katledildiğini, jakoben zihniyet tarafından demokrasinin ayaklar altına alındığını ve millet iradesinin üzerine ipotek koyulduğunu belirten Gündoğdu, "Milli iradeye karşı yapılmış tüm suikastların anası ve kaynağı olan 27 Mayıs darbesini kınıyor, milletin bir daha böylesi kara günler yaşamamasını temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yeni Anayasa yapılması çağrısında bulundan Gündoğdu, "Vesayet bekçilerinin, küresel operasyoncuların, çete ve illegal yapıların yeni bir 27 Mayıs arayışlarına tanıklık ettiğimiz şu günlerde çarenin yeni, sivil ve özgürlükçü bir anayasa olduğunu haykırıyoruz. Utanç dolu günlerin tekrar yaşanmaması için, darbelere, muhtıralara, baskılara boyun eğmeyen sivil iradeye ihtiyaç olduğu kadar sivil bir Anayasa'ya da ihtiyaç duyulduğunun altını çiziyoruz.

Millet iradesinin, TBMM eliyle kullanılacağının açık ve net bir dille ifade edildiği Yeni Anayasa, durumdan vazife çıkarmak isteyenlerin heveslerini de kursaklarında bırakacaktır." dedi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir