• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Erdoğan: Türkiyesiz Avrupa Eksiktir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KÖLN - Günübirlik ziyaret için Almanya`da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Köln`de Avrupalı Türk Demokratlar Birliği`nin kuruluşunun 10. yıl dönümü etkinliğine katıldı. Protestonun olduğu salonun dışında yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

Burada konuşan Başbakan Erdoğan, gündemle ilgili birçok konuda açıklamalarda bulundu. Türkiye`nin eski Türkiye olmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, herkesin yeni Türkiye`yi kabullenmek zorunda olduğunu belirterek, Bu bölgede, coğrafyada biz de varız." dedi.

Soma`daki maden faciası hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Burada, sizlere şu sözü vermek istiyorum. Bu elim kazadaki ihmalleri mutlaka ortaya çıkaracak, hangi kademede olursa olsun bunun hesabını mutlaka soracağız. Şu anda hem idari hem adli soruşturmalar devam ediyor. Şehitlerimizin bizlere emaneti olan yetimlerine, ailelerine devlet olarak sahip çıkacak, acılarını hafifletmek adına ne gerekiyorsa yapacağız ve yapıyoruz."

Soma`daki maden kazasından sonra yaşanan olaylara da değinen Başbakan Erdoğan, "Bu elim faciayı yaşarken ülkemizin içerisinde bu ıstırabı duyamayanlar da oldu. Bunlar Türkiye’nin büyük bir yekunu değildi aslında, bunlar azınlık olan, ama buradan nemalanmaya çalışan kesimlerdi, bunlar illegal örgütlerdi. Maalesef baktık ki ana muhalefetin bazı milletvekilleri de bunlarla beraber bu eylemlere ortak oluyorlar, bununla da kalmadılar, şurada İstanbul Beyoğlu Okmeydanı`nda, Şişli Okmeydanı`nda burada birçok illegal eylemlere girdiler ve bir gencimiz orada maalesef öldü, ardından bir gencimiz daha öldü.

`Nasıl biliyorsa cehennemin yolunu?`
Bakıyorsun hemen buraya yansıması olmuş ve burada bazı bu tür örgütler ve buradaki bir kısım medya ne yazık ki, Soma faciasını kendilerini için ranta dönüştürmek üzere Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına farklı şekilde hakaretler ediyorlar. Hele bir tane kendini bilmez derginin attığı başlık manidardı. Şahsımı cehenneme gönderiyordu, nasıl biliyorsa cehennemin yolunu onu da anlamak mümkün değildi. Tabi iş sadece bu değil. İşin manidar olan yanı şu, ülkemdeki bazı medya ile bunların anında koordine olması çok anlamlıydı. Şunu tabi gönül rahatlığıyla, huzur içinde söyleyebilirim.

17 Aralık`ta hopladınız oturdunuz
Yarın Almanya`da Avrupa Parlamentosuyla ilgili seçimler var, Tayyip Erdoğan`a saldırmakla buradan farklı yerlere oy devşiremezsin, böyle bir şey olmaz. Veyahut da Türkiye`deki Gezi olaylarında hopladınız oturdunuz, 17 Aralık`ta hopladınız oturdunuz, 25 Aralık`ta hopladınız oturdunuz. Benim milletim size en güzel dersi 30 Mart`ta verdi." şeklinde konuştu.

"Türkiye`ye parmak sallamayı kendilerine hak görenler var"
Türkiye`ye tepeden bakmayı alışkanlık haline getirmiş olanlar olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan konuşması şöyle sürdürdü: "Türkiye`ye parmak sallamayı, Türkiye`yi kendince tehdit etmeyi, terbiye etmeyi kendisine hak görenler var. Çıkarları zedeleniyor diye, Türkiye`nin büyümesini, güçlenmesini, ilerlemesini farklı şekillerde engellemeye, yavaşlatmaya, durdurmaya çalışanlar var. İçeridekilere söylediğimizin aynısını, dışarıdaki bu kibir abidelerine de söylüyorum. Türkiye, artık eski Türkiye değil. Türkiye, o sizin bildiğiniz Türkiye değil artık. Köprünün altından çok sular geçti… Bu bölgede biz de varız. Bu coğrafyada biz de varız."

`Manşetler bize istikamet çizemeyecek`
Almanya, belki de `cehenneme git Erdoğan` tarzı manşetlerin yılda bir defa görüldüğünü ama Türkiye`de her gün onlarca gazetenin bundan daha ağır manşetler attığını belirten Başbakan Erdoğan, "Kim çıkıp da `Türkiye`de medyaya baskı yapılıyor` diyebilir." dedi. Erdoğan, "Biz, iktidara manşetlerle gelmedik. İçeride ya da dışarıda atılan manşetler de bilinsin ki bize istikamet çizemeyecek, Türkiye`ye rota belirleyemeyecektir." ifadelerini kullandı.

`Türkiyesiz Avrupa eksiktir`
Türkiye`nin Avrupa Birliği’ne tam üyelik hedefinden vazgeçmeden, reformları yapmaya, devam edeceklerini dile getiren Başbakan Erdoğan, Türkiyesiz Avrupa`nın eksik olduğunu belirterek, Türkiye`nin siyasetiyle ekonomisiyle insanıyla misyonuyla değerleriyle Avrupa’nın bir parçası olduğunu, Avrupa`nın ve özellikle de Avrupalı siyasetçilerin bunu artık görmeleri, kabullenmeleri gerektiğini söyledi.

Mavi kart düzenlemesi TBMM kapanmadan tamamlanacak
Almanya`daki Türkiye vatandaşları için hazırlanması öngörülen "Mavi kart" ile ilgili çalışmaların da son noktaya geldiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, fevkalade bir durum olmazsa TBMM kapanmadan bununla ilgili yasal düzenlemeyi yapacaklarını kaydetti.

Son olarak, henüz cumhurbaşkanı adaylarını belirlemediklerini belirten Başbakan Erdoğan, en yakin gümrük kapılarına gelerek Cumhurbaşkanı seçimlerine katılmalarını istedi.  (İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir